Şenol GEZER- Asuman ARANCA / SÖZCÜ
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca kesiminde PKK'nın düzenlediği saldırı sonrası çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre biri yarbay 16 asker şehit oldu.

İşte Şehit olan Kurmay Yarbay İlker Çelikcan





Bölgeden alınan bilgilere göre mayınların patlatıldığı sırada zırhlı araçlardan biri patlamanın etkisi ile uçuruma yuvarlandı. Araçta,  içindeki tabur komutanı ile birlikte 11 kişiden kurtulan olmadı. Diğer zırhlı araçta ise 5 asker şehit oldu.

Mayınlı tuzağın ardından bölgedeki çatışma sürüyor. Alınan bilgilere göre 450-500 kişilik PKK'lı grup çember içine alındı. Çok sayıda askerin yaralandığı gelen bilgiler arasında.

Çatışma akşam saatlerinde Yüksekova’nın Dağlıca bölgesinde oldu. Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında PKK, döşediği mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Meydana gelen patlamada ve ardından bölgede hava destekli başlatılan operasyon sırasında çıkan çatışma nedeniyle şehit ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Operasyona özel birliklerin de katıldığı belirtildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Meydana gelen hain saldırı sonrası, programını yarıda kesen Başbakan Davutoğlu, Konya'dan Ankara'ya gelerek 2 saat süren bir güvenlik zirvesi gerçekleştirdi. Zirvenin ardından Genelkurmay yazılı bir açıklama yaptı.

ŞEHİT VE YARALI SAYISI AÇIKLANMADI

Yapılan açıklamada,  "06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur." denildi.