SÖZCÜ / ANKARA

MHP’nin 7 Haziran’a göre yüzde 4.3 oy kaybederek milletvekili sayısında HDP’nin altında dördüncü parti çıkması Devlet Bahçeli’nin Genel Başkanlığı’nı tartışmalı hale getirdi. Bahçeli'nin koltuğu tartışmalı hale geldi ve istifası gündeme geldi. AKP'ye yakın birçok gazeteci Bahçeli'nin istifa kararı aldığını duyurdu. Ancak MHP'den konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin seçimden kısa bir süre önce katıldığı bir tv programında, “Devlet Bahçeli ile MHP seçmenini ayırmak aptallıktır. MHP’yi benden nasıl koparacaksınız, beni MHP’den nasıl koparacaksınız. Kimse milliyetçileri küçüksemesin. Ben görevimin başındayım, ayrılmayı düşünmem” demişti.

DİVAN’I TOPLANTIYA ÇAĞIRDI


1 Kasım seçimlerinde alınan ağır yenilgi sonrası MHP karıştı. Devlet Bahçeli, Başkanlık Divanı’nı olağanüstü toplantıya çağırdı. Seçim bölgelerinde bulunan Genel Başkan Yardımcıları; Celal Adan, Edip Semih Yalçın, Atila Kaya, Ruhsar Demirel, Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Mustafa Kalaycı, Emin Haluk Ayhan Ankara’ya çağırıldı. Sonuçları Genel Merkez’de bulunan Genel Başkan Yardımcıları; Şefkat Çetin, Zühal Topçu, Oktay Öztürk, Genel Sekreter İsmet Büyükataman ile Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu ile değerlendiren Bahçeli’nin moralinin bozuk olduğu öğrenildi.

KİMLER ADAY?


MHP’deki kan kaybı parti içi muhalefetin bayrak açmasına yol açtı. Bahçeli tarafından partiden ihraç edilen ve İdare Mahkemesi’ne dava açan eski Iğdır milletvekili Dr. Sinan Oğan, Bahçeli tarafından aday gösterilmeyen İstanbul milletvekili Meral Akşener, MHP’nin kurucusu rahmetli Alparslan Türkeş’i Mevki Hastanesi’nden kaçırmaya çalışan eski doktoru Selim Kaptanoğlu ile şehit edilen eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın oğlu Süleyman Sazak’ın (eski Eskişehir milletvekili) MHP Genel Başkanlığı için aday olduğu öğrenildi.

AKŞENER NET DEĞİL


Toplumda ve tabanda adı sık sık MHP Genel Başkanlığı için geçen Meral Akşener’in yakın çevresine, “1 Kasım gecesi çıkan tabloya göre ya evimde oturup torun bakmayı sürdüreceğim ya da yol haritamı belirleyeceğim” şeklinde değerlendirme yaptığı öne sürüldü. Çıkan tablo sonrası Akşener’in Genel Başkanlığa aday olabileceği tahmin ediliyor. Dava yoluyla yeniden MHP’ye dönmeye çalışan Sinan Oğan’ın da Meral Akşener’i desteklediği iddia ediliyor.

SAZAK BÜRO AÇTI


MHP’den 1999’da Eskişehir milletvekili seçilen Yüksel Holdingin patronu Süleyman Sazak ise şimdiden harekete geçti. Gün Sazak’ın oğlu olan Sazak’ın MHP Genel Merkezi’ne yakın bir noktada “Araştırma Merkezi” adı altında seçim merkezi açtığı öğrenildi. Sazak’a adı Genel Başkan adayı olarak geçen rahmetli Türkeş’in Genel Sekreter Yardımcısı olan Dr. Selim Kaptanoğlu, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ile Türkmen Onur’un da destek verdiği kulislere yansıdı.

İSTİFA EDECEK Mİ?


21 Mart’ta yapılan MHP’nin 11. Büyük Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli’nin istifa edip-etmeyeceği merak konusu oldu. Muhalif kanat Bahçeli’yi istifaya çağırırken, partililer arasında “görevi bıraksın” beklentileri yükseldi. Bahçeli’nin Başkanlık Divanı toplantısından sonra görevine devam edip-etmeyeceğine karar vereceği ve kamuoyuna yazılı bir açıklama yapacağı bildirildi.