CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz hayat boyu doğalgazla yaşamadık. Bu millet çileye alışıktır” sözüne, “Cumhurbaşkanı’nın keyfi yerinde, kaçak sarayda oturuyor, gazı da var, doğalgaz stoklaması da yapmıştır, Cumhurbaşkanı muhtarları toplasın, doğalgazı da depolamıştır” dedi.

"KAÇAK SARAY'DA STOĞU VARDIR"

Bayraktutan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa konusundaki tartışmalara ilişkin soruları yanıtladı.

“Talep edilen, değiştirilmesi istenilen anayasa yani 12 Eylül darbe anayasasıdır diye öngörülen anayasanın maddeleri, başka maddeleri değildir problem. Burada problem anayasanın ilk dört maddesidir, hedef odur. İlk dört madde de büyük bir partner var. Bir ahlaksız teklif yürütülüyor, ‘ver başkanlığı al vatanı teklifi’ yürütülüyor. Hedef anayasanın ilk dört maddesidir. Bir flört dönemi götürülüyor. Muhtemelen 15 gün sonra belki 25 gün sonra belki iki ay sonra beyefendiler yeniden bu çözüm süreci denen şeyi masaya oturacaklar ve muhtemelen bir partner bulacaklar birbirlerine ve diyecekler ki ‘evet ikimiz beraber sayısal olarak bu ilk dört maddeyi getirebilecek sayısal çoğunluğa sahibiz’ ya referandumla ya direkt olarak bunu yapacaklar.”

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Biz hayat boyu doğalgazla yaşamadık. Bu millet çileye alışıktır. Allah’ın izniyle bunların üstesinden geliriz’ dedi, ne diyorsunuz?” sorusuna Bayraktutan, “Cumhurbaşkanı’nın keyfi yerinde kaçak sarayda oturuyor, gazı da var, doğalgaz stoklaması da yapmıştır, Cumhurbaşkanı muhtarları toplasın, doğalgazı da depolamıştır muhtemelen o nedenle Cumhurbaşkanının açıklamalarını kaydedeğer görmüyorum” yanıtını verdi.