Kamil ELİBOL / ANKARA

Kurulan bazı “feyk” internet siteleri üzerinden muhalif adayların itibarsızlaştırılmaya çalışılması ortalığı karıştırdı. MHP’yi olağanüstü tüzük kurultayına götürmek isteyen muhalif adayları hedef alan sahte siteleri kimin yönlendirdiği araştırılıyor. Feyk sitelerde özellikle Meral Akşener ve Sinan Oğan’a yönelik “karakter suikastinin” yürütülmesi ve haklarında olumsuz yazıların yer alması manidar bulundu.

[caption id="attachment_1017127" align="alignleft" width="670"] Foto: CİHAN -MHP'de liderlik yarışı devam ediyor[/caption]

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin olağan kurultayın 18 Mart 2018’den önce toplanamayacağını açıklamasından sonra harekete geçen değişim yanlıları Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın etrafında toplandı.

Üç aday, genel başkanlık seçimini de kapsayan olağanüstü tüzük kurultayını toplamak için sahaya indi. Meral Akşener ile Sinan Oğan’ın kurmay ekibi de büyük ölçüde şekillendi. Akşener’in listesinde eski milletvekilleri, Oğan’ın da ise “ak sakallılar” ön plana çıktı.

Kurultay talep dilekçesi ile delege vekaletnamesini ortak hazırlayan adaylar, delegelerden noter onaylı dilekçeleri topluyor. İmza alınan sayısı 600’e ulaşmasının ardından tek bir başvuru altında bu dilekçelerin Ocak ayı başında MHP Genel Merkezi’ne sunulması öngörülüyor.

EKİPTE KİMLER VAR?

Akşener’in ekibinde; 10. Kongrede Bahçeli’nin karşısına rakip olarak çıkan eski İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu, eski Samsun İl Başkanı İbrahim Özyer, eski Edirne İl Başkanı Tolga Akalın, Bahçeli’nin eski özel kalem müdürü Ömer Karataş, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, eski milletvekilleri Metin Ergün, Nevzat Korkmaz, Murat Özkan, Behiç Çelik, Mustafa Gül, Turan ve Şefik Çirkin kardeşler, Bayındırlık eski Bakanı Abdülkadir Akcan gibi isimler bulunuyor. Ekipte DYP çizgisinden gelen Saffet Arıkan Bedük ve Faik İçmeli de yer alıyor.

Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan’a ise MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş, eski Osmaniye milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Başkanı Sinan Yüksel ile eski Türk Ocağı yöneticileri destek veriyor.