Bu çerçevede, Gezi Parkı, Taksim Metro istasyonu yayaların kullanımına kapatıldı. Cumhuriyet Anıtı da polis çemberine alındı, anıta yayaların yaklaşmasına izin verilmedi. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda polis Taksim Meydanı ve Gezi Parkı girişinde konuşlandırıldı. Polis yayaların Gezi Parkı'na girmesine izin vermedi. Taksim Meydanı'na ve meydana çıkan yollara TOMA ve polis ekipleri yerleştirildi.

Taksim Dayanışması bugün saat 13.00'te Taksim Gezi Parkı'na gideceklerini ve karanfil bırakarak Gezi direnişinde yaşamını yiterenleri anacaklarını duyurmuştu.

TAKSİM DAYANIŞMASI'NIN BUGÜNKÜ PROGRAMI ŞÖYLE

- 13.00 – Gezi Parkına Gidiyoruz

- 15.00 – Abbasağa Parkı Buluşması, Beşiktaş
(Atölyeler, Forumlar, Konserler)

- 15.00 – Özgürlük Parkı Buluşması, Kadıköy
(Atölyeler, Forumlar, Konserler)

GEZİ PARKI'NA YÜRÜYÜŞ

Gezi Parkı girişinde anma yapmak isteyen Taksim Dayanışması'nın yürüyüşü başladı. İstiklal Caddesi'nde toplanan Dayanışma'ya binden fazla yurttaşın da eşlik ettiği belirtilirken, kitle 'Her yerdeyiz' pankartıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin isimleri de anılırken, 'Her yer Taksim, her yer direniş' ve 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' sloganları atıldı. Öte yandan İstiklal Caddesi Fransız Konsolosluğu önünden meydana çıkış yönü polis tarafından kesildi. Çevik Kuvvet polisleri yolu kapatırken, TOMA'lar da girişe getirildi.

Taksim Dayanışması üyeleri, polis barikatının önünde oturma eylemi başlattı. TTB Yöneticisi Hüseyin Demirdizen yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Gezi'nin ikinci yılında buradayız. Gezide umudu özgürlüğü inşa ettik. Taksim sadece meydan değildir aynı zamanda gelecektir." Taksim Dayanışması Sekreteri Mücella Yapıcı: "Onbinlerce insanı sakat bırakan kaçak bir inşaat için bize saldıranlar tertemiz parka gidişimize izin vermiyor. Bizi bugün Gezi Parkı'na sokmayabilirsiniz ama gün gelecek devran dönecek hesap vereceksiniz" şeklinde konuştu. Taksim Dayanışması Sekreterlerinden Ali Çerkezoğlu şunları kaydetti:

"Bugün burada ve her yerdeyiz. Taksimde Ankara'da İzmir'de daha fazla demokrasi daha fazla özgürlük için Gezinin ikinci yıldönümünde buradayız. Anlamadınız her şeyi bir parka gidiş diye anladınız ve yanlış anlamakta direniyorsunuz. Abdocan'ı Ethem'i ve diğer gençleri öldürdünüz. Mesele bir iktidar değil bir Başbakan bir Cumhurbaşkanı değil insanı yok sayan kapitalizm. Edirne'de Kıymet teyzenin Diyarbakır'da Hevsel bahçelerinde vücut bulan bu ruhu yok edemezsiniz"

Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, açıklamasında ""Benim evladım senin itibarını zedeledi bu da sana ders olsun" dedi. Açıklamanın ardından, Taksim Dayanışması üyeleri, Abbasağa ve Göztepe parklarında yapılacak forumlara gitmek için Taksim'den ayrıldı.

Taksim'de bu yollar kapalı

Taksim'de bu yollar kapalı



Gezi Parkı Direnişini anlatan en etkili duvar yazıları

Gezi Parkı Direnişini anlatan en etkili duvar yazıları