BAŞAK KAYA/ANKARA
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve eski İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, dün Silivri Cezaevi'ne giderek tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ü ziyaret ederek daktilo götürdüler.

Vekiller beraberinde tutuklu gazetecilere götürdükleri daktilonun mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle cezaevine sokulmasına izin verilmedi. Dündar ise "Başbakan bir haftada tam beş kez tutuksuz yargılanmamız gerektiğini söyledi. Bu ısrara daha fazla dayanamayacağız. Bu aralar çıkmayı düşünüyoruz" diyerek espri yaptı. Dündar milletvekilleri ile şu mesajı yolladı:

‘’Dostlar daktilo yollamış. 1930'larda Nazım'ın, 1970'lerde Deniz'in, 1980'lerde Ecevit'in daktilosu vardı. 2000'lerde bizim yok. Adında adalet olan partinin adaletsizliği yüzünden. Başbakan bir haftada tam beş kez 'tutuksuz yargılanmamız' gerektiğini söyledi. Bu ısrara daha fazla dayanamayacağız. Bu aralar çıkmayı düşünüyoruz.

Gül ise, "Hapiste ya da değil, hepimiz adaleti, iyiliği ve haklılığı arıyoruz. Bu ülke adaleti, iyiliği ve hakkının verilmesine layık. Bunu haketmiş bir ülke. Şimdi biz bu arayışta tutuklanıp tecrit edildiğimiz için bir miktar devre dışı kalmış durumdayız…Son söz daktiloya olsun. 'Daktilo bilgisayardan daha saygındır" mesajını verdi.