Gazetecilerin yabancı hekim konusundaki sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de 20 bin uzman, 10 bin de pratisyen hekim açığı olduğunu hatırlatarak, "Turkuaz kartın yasal alt yapısını şekillendirdiğimizde o konuda çözülmüş olacak. Yurt dışından doktor gelmesini istiyoruz, yolunu açıyoruz. Onların da yasal düzenlemeleri bitince birikimi iyi olan, asgari bazda bizim standartlarımız düzeyince veya daha üstü tıp eğitimi almış olanlar, ülkemizde hekim olarak çalıştırabiliriz. Şuanda bizim 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var. Ne kadar geleceğini görelim, örneğin 5 bin gelsin alalım" diye konuştu.

"TÜRKİYE NE KRİZLER ATLATTI"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Rusya ile yaşanan uçak krizi konusunda bedeli ne olursa olsun 'dik duruşun' süreceğini ifade ederek, "Şimdi Rusya ile ilgili kriz var. Arkadaşlar, bu millet çok krizler atlattı. Rusya ile olan krizi de atlatacaktır. Yeter ki istiklaline, istikbaline, hürriyetine ve bütünlüğüne asla leke getirmesin" dedi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli açılışlara katılmak üzere geldiği Edirne'de partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Partililerle seslenen Bakan Müezzinoğlu Rusya ile yaşanan uçak krizini hatırlatarak, Türkiye'nin çok bedeller ödediğini ve çok krizler atlattığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, bedeli ne olursa olsun 'dik duruşun' süreceğini kaydederek, "Şimdi Rusya ile ilgili kriz var. Arkadaşlar, bu millet çok krizler atlattı. Rusya ile olan krizi de atlatacaktır. Yeter ki istiklaline, istikbaline, hürriyetine ve bütünlüğüne asla leke getirmesin. Biz bu anlamda bedeli ne olursa olsun, dik ve mert dururuz. Bu bedelleri de milletimizle beraber aşarız. Bu süreçlerden arzu ediyoruz ki saf duyu ile davransınlar, istiyoruz ki yaptıkları yanlışları daha yanlışlara götürmesinler. Şimdi bizim sınırlarımızı aşan bir uçak, uyarıldığı halde 'ben yine aşarım' dediği an sorun bitmiştir. Gereği yapılır ve gereği yapıldı. Yarın gerekirse yarın da yapılır. Ben 1970'li yılların sonlarında Ege denizinde Yunanlılarla sorunumuz vardı. Sismik gemisi Ege Denizi'nde 'araştırma yapamaz, vururuz' diyordu Yunanlılar. Evet Demirel'in bir cümlesi vardı: 'Horan'ın kılına dokunanın canına dokunurum' derdi. Bu milletin kılına dokundurtmayız. Sağ duyunun hakim olmasını istiyoruz, ama haklarımızdan ve geleceğimizle ilgili hiçbir süreçte zafiyet göstermedik, göstermeyiz" dedi. DHA