Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

AKP’nin ağır topu Ar-Ge Başkan yardımcısı ve MKYK Üyesi eski Milletvekili Zeynep Armağan Uslu, Barcelona ziyaretinde yerel motiflerle bezeli bir kolye-küpe takımı aldı. Yaklaşık 50 Euro olduğu bildirilen takımla Türkiye’ye dönen Uslu, bir süre sonra küpelerden birini kaybetti. Takımı bozmak istemeyen AKP’li Uslu, küpenin eşini Barcelona’dan getirmek için harekete geçti.

Elçiliğe küpenin fotosu gitti

Aynı zamanda, vekilliği sırasında AAPA (Avrupa Akdeniz Parlamenterler Asamblesi ve AİBPA (Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi) gibi uluslararası 2 önemli kuruluşun başkanlığını yapan Uslu, iddiaya göre, küpeyi getirtmek için de ilk olarak, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı’nda bazı isimleri devreye soktu. Buradaki görevlilere küpenin fotoğrafı gönderildi, küpenin alındığı mağaza tarif edildi.

Yine iddiaya göre, TBMM Dış İlişkiler Protokol Başkanlığı'nın vasıtasıyla da Madrid Büyükelçiliği’yle temasa geçildi. Küpenin fotoğrafı ve alındığı mağazanın adresi elçiliğe bildirildi. Elçilik’ten bir görevli de Barcelona’ya gidip küpenin aynısını alıp kargoyla Uslu’ya gönderdi.

Uslu: “Kişisel ilişkimi kullandım”

Zeynep Armağan Uslu, Başkent’in konuştuğu olayla ilgili olarak SÖZCÜ’nün sorularını yanıtladı. Uslu, “güvercin desenli, mavi renkli” küpesinin tekini kaybettiğini ve bunun için de Madrid Büyükelçiliği’nden bir görevliye ricada bulunduğunu doğruladı ancak Büyükelçiyi doğrudan temasa sokmadığını söyledi. “Yerel bir takı olduğu için benzerini Türkiye’de bulamadım” diyen Uslu, “Küpe o kadar pahalı bir şey değildi. Bir imitasyondu” dedi.

Uslu, şunları söyledi:

“Tekini kaybedince, Büyükelçilik’te bulunan bir ahbabımdan rica ettim, gidip alabilir misin, diye. Ben parasını gönderdim, kargonun parasını da verdim. O da alıp bana yolladı. Ne var bunda yani! Kişisel ilişkimi kullandım. İnsani bir durum. Sizin öyle bir tanıdığınız olsa arayıp rica etmez misiniz? Ben de öyle yaptım.”

Uslu, küpe için Elçilik ve Meclis nezdinde doğrudan girişimde bulunduğu ya da Büyükelçi’yi aradığı iddialarını ise reddetti ve “Sadece Büyükelçilik’teki bir arkadaşımdan rica ettim” dedi.