Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Başkanlığı'nda yapılan toplantıda başkentin iki önemli yerinde isim değişikliği yapıldı.



Atalay: Abdullah Gül teklifimizi kabul etmedi

Atalay: Abdullah Gül teklifimizi kabul etmedi


Buna göre; mitinglerin değişmez adresi 'Tandoğan Meydanı'nın ismi 96 AKP ve 3 bağımsız meclis üyesinin toplam 99 oyu ile 'Anadolu Meydanı' olarak değişti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin bulunduğu İncek Bulvarı'nın ismi de tüm grupların oyuyla 'İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı' olarak değiştirildi.

1946'DAN BU YANA TANDOĞAN...

Anadolu Meydanı yada eski adıyla Tandoğan Meydanı Ankara'nın Bahçelievler semtinin alt kısmında yer alan, şehrin eski valisi 1946 yılında intihar ederek ölen Nevzat Tandoğan'ın adının verildiği, semttin tam ortasında bulunan meydandı.

Peki Nevzat Tandoğan kimdir?

Türk bürokrat Nevzat Tandoğan 1894'de İstanbul'da doğdu. 9 Temmuz 1946 hayatını kabetti.

Nevzat Tandoğan, İstanbul Hukuk Mektebi'nden mezun olmuştur. Kasımpasa Erkek Numune Okulu Musahabatı Ahlakiye Öğretmenliği, 1. Ordu Menzil Adli Müşavirliği, Erenköy Numune Okulu, Kasımpasa Okulu Şube Öğretmenlikleri, Anadolu Feneri Öğretmenliği, İstanbul Polis Umum Müdürlüğü 2.Şube Müdür Muavinliği, Müdürlüğü, 3.Şube ve 1.Şube Müdürlükleri, 1. Şube Başkanlığı Adalar Dairesi Müdürlüğü, Malatya Valiliği, TBMM III. Dönem Konya Milletvekilliği (4 Kasım 1929 tarihinde istifa etmiştir), Ankara Valiliği ve Şehremaneti Vekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıydı.

Ankara'da bir meydana ve bir caddeye onun ismi verilmiştir. Meydanın ismi 2015 yılının Nisan ayında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Anadolu Meydanı olarak değiştirildi.