Edda SÖNMEZ

Uzun zamandır Türkiye'deki tüm hayvanseverlerin gündeminde Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde yapılan hayvan hakları ihlalleri vardı. İddialara göre Sarıyer Belediyesi’ne ait Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde toplanan hayvanseverler, burada bulunan enfeksiyonlu, ameliyatlı ve yaralı köpeklerin fayans zemin üzerinde ölüme terk edildiği belediyenin köpekleri kötü koşullarda tutup yardımcı olmaya çalışanlara da izin vermediğini hayvan barınağında hayvanlar yasalara aykırı şekilde aç bırakıldığını hasta gelen hayvanların gün geçtikçe daha da kötüleştiğini iddia etti. Dahası iddiaya göre hayvanseverlerin geleceğini haber alan barınak yetkilileri köpeklerin tuvaletlerini yapıp kötü görüntü vermemesi için aç bırakmasıydı. Sözcü TV’den Edda Sönmez bu iddialar üzerinde o rehabilitasyon merkezine girdi. İşte barınak baskınındaki şok görüntüler...

Defalarca barınağa giden hayvan hakları savunucuları gördükleri manzara karşısında isyan ederek ilk protestolarını 10 Ekim 2015 tarihinde yaptı. Ve o gün 50'ye yakın perişan durumdaki kedi ve köpeği sahiplenerek özel kliniklere kaldırdılar. Bugünde yüzlerce hayvan sever belediye bakım evine gelerek ikinci bir basın açıklaması yaparak şartların iyileştirileceğine söz veren Başkan Yardımcı Gökhan Zeybek ile görüştüler.



Hayvan severler yüzlerce hayvanın öldüğü hangarın yıkılması ve bu merkezinin ölüm kampı olmasına neden olan tüm görevlilerin işten uzaklaştırılması ve yerine dinamik vizyon sahibi duyarlı hayvansever kadroların yerleştirilmesi gerektiğini yoksa yapılan tüm fiziki iyileştirmenin sadece göstermelik kalacağını bu merkezde eski yönetim zihniyeti oldukça gene başa dönüleceğini belirttiler.