Şenol GEZER-SÖZCÜ
İstanbul Sultanbeyli'yi kana bulayan bölücü örgüt PKK, sosyal ağ üzerinden eylemi kabul eden açıklama yaptı. Araçlı canlı bomba ve ardından çıkan çatışmada öldürülen militanların örgüt kodu ve gerçek adlarını da açıklayan örgüt üyeleri, "Bu büyüklükte eylemlere bir süre ara verdik" içerikli açıklamalar yayımladı.

Saldırıyı PKK üstlendi!

Saldırıyı PKK üstlendi!


 

Sosyal ağ "Twitter" üzerinden açıklama yapan, kanlı örgütü "ordu", canileri "kahraman", Öcalan'ı "önder", TSK'yı "düşman", Kürtleri, "halk" ve karanlık geçmişi "hareket" olarak sunan "Bircan Yıldız" adlı örgüt üyesi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

AĞIR EYLEM YAPMAYACAKLARMIŞ
"İstanbul Sultanbeyli'de gerçekleşen eylemin ardından (sözde) Merkez Karargah Komutnlığımız tarafından Şehit Zilan Ölümsüzler Taburu'nun tüm birimlerine dönük bir talimat verilmiştir. Bu aşamada, önderliğimiz üzerinde geliştirilen ağırlaştırılmış tecride, halkımıza ve hareketimize dönük sürdürülen saldırılara karşı düzenlenen ve tamamıyla intiharı amaçlayan ağır fedai eyleminin yapılmaması, bunun yerine düşmanı hedefleyen fedai tarzda eylemlerin yapılması daha uygun olacaktır. Bu nedenle ikinci bir emre kadar Adana Pozantı ve İstanbul Sultanbeyli'deki gibi ağır eylem planlarının şimdilik ertelenmesi, onun yerine daha farklı eylem biçimlerinin geliştirilerek uygulanması gerekmektedir."

Sultanbeyli operasyonu!

Sultanbeyli operasyonu!


 

Terörist Yıldız, açıklamasının devamında öldürülen miltanların, Muşlu Deniz Uçkun (Kodu: Canfeda),  Ağrılı Erdal Yıldız (Kodu: Nuda) ve Bingöllü Murat Boğakan (Kodu: Harun Raman) olduğunu açıkladı.

Saldırıyı PKK üstlendi!

Saldırıyı PKK üstlendi!