Veli TOPRAK/ ANKARA

AKP’nin oy oranını yüzde 39 olarak açıklayan Gezici Araştırma Şirketi’ne baskın ve teftişten sonra ölüm tehditleri de başladı. Şirketin Sahibi Murat Gezici, “Bu sonuç seni yolun sonuna getirecek’ mesajları geldi, yargıya intikal ettirdim” dedi. Murat Gezici, oturduğu apartman girişinde 3 kişinin saldırısına uğradığını aralarında itişme olduğunu ve olaya ilişkin görüntü kayıtlarını da yargıya teslim ettiğini açıkladı.

BASKIN GİBİ TEFTİŞ!

SÖZCÜ’ye konuşan Murat Gezici, iktidar partisindeki oy kaybının ciddi noktaya ulaştığını söyledi. 17-18 Ocak’ta yaptığı ankette AKP’nin yüzde 39.8, CHP yüzde 29.6, MHP yüzde 17.3 ve HDP yüzde 7.3 çıktı. Bu anket sonucu paylaştıktan sonra Gezici’nin merkezine Maliye müfettişeri baskın gibi teftişe geldi. Ardından SGK müfettişleri de şirkette inceleme yaptı.

"ÖLÜM TEHDİDİ ALIYORUM"

Gezici, bir süredir twitter ve facebook üzerinden tehdit dolu mesajlar aldığını açıkladı. Bazı mesajların açık ölüm tehdidi olduğunu söyleyen Gezici, “Avukatımla konuştum, mesajları yargıya intikal ettirdik. Mesajlarda ‘anket sonucu seni de yolun sonuna getirecek’ gibi ifadeler var. Çok da detaya girmek istemiyorum” dedi.

"3 KİŞİ SALDIRDI"

Murat Gezici, oturduğu apartman girişinde 3 kişinin saldırısına da uğradığını söyledi. Saldırıda bulunanların anketten bahsettiğini,  anlatan Gezici, saldırıya ilişkin görüntü ve ses kayıtlarını da yargıya teslim ettiğini ve bu konuda fazlaca konuşmak istemediğini kaydetti.

AKP’deki oy kaybını Erdoğan’ın da gördüğüne dikkat çeken Gezici, “AKP yüzde 40’ın altında. Bunu Cumhurbaşkanı da gördü. Bu nedenle Abdullah Gül’ün milletvekili adaylığını gündeme taşıdı. Gül adaylığı kabul etmeyecek, bu biliniyor. Gül’ün kamuoyunda olumlu bir karşılığı var. Onun adıyla AKP’nin oyunu artırmak istiyorlar” diye konuştu.

YENİ ANKET

İktidar partisinin oy oranı düşük çıktığı için kamudan ve özel sektörden baskıyla karşılaştığını söyleyen Gezici, “Bizi ekonomik olarak batırmak, yok etmek istiyorlar. Çalıştığım çok büyük bir holding ’biraz mola verelim’ dedi. Doğruları paylaştık diye birileri cezalandırmak için uğraş veriyor” ifadesini kullandı.

Gezici Araştırma, şu anda yeni bir anket çalışması yürütüyor. Araştırma sonuçlarının 10 ila 15 gün içinde ellerinde olacağını belirten Murat Gezici, yeni anketi de kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.