Samsung, yeni Galaxy tanıtımını 1 Mart Pazar günü yapacak. Yeni Galaxy'nin Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge olacağı iddia ediliyor. Pazar günü Barcelona’da düzenlenecek olan MWC 2015 etkinliği kapsamında yapılacak olan etkinlik, Samsung tarafından da canlı olarak YouTube üzerinden yayınlanacak. Unpacked 2015 adlı etkinlik, Avrupa saati ile 6:30 PM Amerika saati ile ise 12:30 da düzenlenecek. Bu saatler Türkiye saati ile 19:30'u gösteriyor. Samsung'un yarın tanıtımını yapacağı yeni Galaxy, Galaxy S6 ile Galaxy S6 Edge mi olacak?



Galaxy S6 akıllı telefona takılan flash bellek sayesinde selefindeki telefonlara göre 2.7 kat daha hızlı bir şekilde veri okuma ve yazma işlemi gerçekleştirebilen bir ultra hızlı dahili bellek geliştirdikleri haberini paylaştı. Samsung’un kullandığı bu flash bellek aslında ilk değil, eMMC denilen teknoloji sayesinde akıllı telefonlara ve tabletlere gömülü olarak entegre edilen dahili hafıza kartı ile mobil cihazların dahili depolama hafızaları yüksek kapasitelere çıkıyor.

Standart olarak eMMC desteği 2.0 ile kullanılıyorken Samsung amiral gemisi Galaxy S6 için bu eMMC desteğini 5.0 seviyesine çıkartarak 2.7 kat daha hızlı veri okuma ve yazma olanağı sağlamış. Telefonlara ve tabletlere entegre edilen eMMC 16, 32, 64, 128 GB ile sunuluyorken, Samsung akıllı telefonu S6 için kaç GB dahili depolama sunacağı bilgisi tam netlik kazanmış değil.

Galaxy S6'nın tahmin edilen bazı özellikleri: 5.1 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlük, 14nm fabrikasyon süreci ile üretilen 8 çekirdekli 64-bitlik Exynos 7420 yongaseti, 3GB RAM, 32GB depolama kapasitesi, metal çerçeve, cam kaplama arka yüzey, çıkarılamayan 2600mAh gücünde batarya, iddialı güç tasarruf yönetimi şimdilik iddialar arasında.

Merakla beklenen Samsung S6’nın en net görüntüsü yayınlandı. Alman GSM operatörü T-Mobile’ın yayınladığı fotoğraf, akıllı cihaz hakkında ortaya atılan iddiaları kanıtlar nitelikte.

Samsung’un büyük umutlar bağladığı S6’nın en net görüntüsü internete düştü. Söz konusu görsel, Güney Kore merkezli şirketin yeni amiral gemisi olması beklenen modelin 3 köşeli bir ekrana sahip olacağı iddialarını doğrular nitelikte.

Almanya merkezli GSM operatörü T-Mobile’ın resmi internet sitesinde yayınlanan fotoğrafta, Samsung S6’nın Note Edge gibi kenarının eğimli olduğu görülüyor.



Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialara göre, kıvrımlı hattı sayesinde kullanıcılar tarafından 3 taraftan görülebilecek ekrana sahip olacak cihazın özellikleri ise şimdiden merakla bekleniyor. Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen akıllı cihazın 5 inç ekrana, 20 MP arka kamera, 5 MP ön kamera ve 3GB RAM’e sahip olması bekleniyor.