İster “Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar“ deyin, isterseniz sabah akşam bomba yağdırın, PKK bitmez! Öcalan 1999 yılında yakalandı. O dönemden bu zaman kadar 16 yıl geçti. Oysa PKK terörü şiddetlenerek devam etti. Neden? Her şeyden önce  PKK, illegal ekonomi üzerine kurulmuş bir örgüttür.
Parasal kaynağı; uyuşturucu geliri, haraç, şantaj, bağış, soygun ve diğer illegal ve yasadışı faaliyetlere dayanmaktadır. Bu para o kadar büyüktür ki, sistem kontrol edilebilir olmaktan çıkmıştır.
Bugün Öcalan’ı serbest bırakıp örgütün başına geçirseniz öldürülmesi bir haftayı bulmaz.


Altın Hilal

PKK, 1978 yılında kuruldu. Şu şansa bakın ki Afganistan-Pakistan-İran ülkelerindeki yasadışı uyuşturucu
kaçakçılığı faaliyetlerinde o yıllarda başladı.
Uyuşturucu Türkiye üzerinden Avrupa’ya sevk ediliyordu. Bu üç ülke uyuşturucu trafiği “Altın Hilali” olarak adlandırılıyordu.
PKK tam da yerinde kurulmuştu. Doğu ile Batı arasında uyuşturucuyu taşıyan ve sevk eden kilit pozisyonda faaliyet gösteriyorlardı. Başka bir deyişle çok kârlı bir ticaretin en önemli köprüsünü oluşturuyorlardı.


400 milyar dolarlık pazar


Son tahlilde; Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Raporu’na göre dünya uyuşturucu piyasasının büyüklüğü yaklaşık 350-400 milyar dolar civarındadır. Avrupa bu piyasanın en önemli hareket alanlarından biridir. PKK ise Avrupa’daki trafiğin yüzde 60’ını kontrol etmektedir.
PKK 30 yıldan uzun süredir uyuşturucu piyasasında en önemli aktördür. Avrupa uyuşturucu pazarında özellikle Almanya’da ve Fransa’da çok etkindir.


Ya dokunmayacaksın ya savaşacaksın


Fransa’ya giren uyuşturucunun yüzde 80’inden fazlasını PKK idare etmektedir. İngiliz Ulusal Suç İstihbarat İzleme örgütüne göre, İngiltere’ye sokulan eroinin yüzde 70’inden fazlasını PKK sevk ve idare etmektedir.
PKK’nın uyuşturucu ekonomisini çökertmeden bu iş bitmez. Ekonomisine dokunduğun anda da süreç işlemez. Ya görmezden gelip dokunmayacaksın, ya da her şeyi göze alıp savaşacaksın. Tabiatıyla işin boyu Öcalan’ı, HDP’yi çoktan aşmıştır.