Atilla Kart adlı asıl mesleği avukatlık olan bir CHP milletvekili vardı. Belgeli yazar. Belgeli konuşurdu. MİT, MASAK, BDDK, Hazine, Özelleştirme İdaresi, Büyükşehir Belediyeleri gibi anayasal kurumların iktidar partisinin arzu ve emirlerine alet edilecek şekilde soysuzlaştırılarak “devletin soyulmasına” alet edildiğini belgelerdi. Meclis’e taşırdı. Savcıya gider, dava açtırırdı. Davaları izlerdi. Basına bilgi aktarır, halkın dikkatini diri tutardı.
Yaman adamdı.
Atilla Kart haklı çıktı.

* * *

Onu haklı çıkaran olay 3 Eylül 2013 tarihinde bir anayasal kurum olan MASAK’ın (Mali Suçları Araştırma Kurulu) Başkan Yardımcılığı’nı yapan İbrahim Hakkı Polat adlı devlet memurunun, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ı kast ederek; “Aldırma Reis- RTE Ustanın Hikayesi” diyen bir tweet atmasıyla başlamıştı. O sırada Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hayat hikayesini anlatan “Ustanın Hikayesi” belgeseli TV’lerde yayınlanıyordu.
Yağcılık sonuç verdi.
Bir tweet attı.
MASAK’a başkan yapıldı.
Atilla Kart da soru önergesini hazırladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten cevap istedi.

* * *

Meclis arşivinde var. Atilla Kart soru önergesinde şunları yazmıştı: “17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu” olarak bilinen yolsuzluk iddialarının tahkikinde MASAK önemli bir rol üstlenmiştir. 4208 sayılı Kara Paranın Aklanmasını Önlemeye Dair Kanun gereğince “uyuşturucu, silah ticareti” gibi kaynaklardan sağlanan “kara paraları” mercilere ulaştırmakla sorumlu olan MASAK’ın 10/6/ 2008 -6517 sayılı yazıyla gelişmeleri Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştırdığı bilinmektedir. MASAK bünyesinde hazırlanan 13/5/2008 tarih R-61 sayılı rapor ile; Mehmet Happani ve Abdurrahman İşçe’nin ortak oldukları kuyumculuk ve döviz şirketlerinin, kara para aklama konusuyla bağlantılı olarak soruşturulmaları gereği dile getirilmektedir. Müteakiben de 7/5/2010 tarihindeki gelişmelerle; Rıza Sarraf’ın İstanbul Kapalıçarşı’daki döviz bürosu üzerinden tahkikatın genişlediği görülmektedir. MASAK’ın üstüne düşen görevi “büyük ölçüde” yerine getirdiği fakat hükümetin, MASAK’ın bu süreçte yaptığı çalışmalardan tedirgin olduğu anlaşılmaktadır. MASAK Başkanı Ali Kaplan’ın yerine; Başbakan’a hitaben “Aldırma Reis. R.T. E- Ustanın Hikayesi” tweetini atan İbrahim Hakkı Polat’ın görevlendirilmesi de yine kayda değer bir gerçektir. MASAK Başkanı Mürsel Ali Kaplan hangi gerekçe ve takdir yetkisiyle “tenzili rütbe” niteliğindeki bir işlemle görevden alınmış ve pasifize edilmiştir?”

* * *

Atilla Kart, o gün sordu.
Bugün Fethullah Gülen’e kara para desteği veriyor iddiasıyla İpek Holding’e operasyon yapılıyor. Ve MASAK’ın, Akın İpek’in 7 milyar dolar kara parayı nereden nasıl elde ettiğini gösterir belgeli, kanıtlı bir raporu var mı yok mu, bilmiyoruz.

* * *

3 soru var.
3 soruya cevap arıyoruz:
1-Kâr varsa, vergi vardır. Bergama’da altın madeni sahibi işadamı Akın İpek, ne kadar vergi verdi?
2-Akın İpek, altını çıkarıp ihraç edince devletten toplam ne kadar (kaç milyon ya da kaç milyar TL) teşvik aldı?
3-Akın İpek, Bergama’daki madende gerçekten kendi söylediği miktarda altın üretebildi mi? Üretmediyse Akın İpek, ikinci Rıza Sarraf mı? Rıza, altın ithal edip sonra onu ihraç ediyor ve bakana kol saati takıyor, Tayyip Erdoğan ile ailecek görüşüyordu. Bu 3 soruya cevap olacak kapsamlı, belgeli, kanıtlı MASAK raporu var mı?
Bekliyoruz.