Arap atasözü: Men dakka dukka; eden bulur. Listeler açıklandı. Eden bulacaktır. AKP, ülkemizi yangın yerine çeviren ve ekonomik krizin de eşiğine getiren ne kadar isim varsa hepsini listelere geri koydu.
“Kurucu değerler” diyorlar.
Ali Babacan, Cemil Çiçek.
Beşir Atalay, Mehdi Eker.
Binali Yıldırım, Faruk Çelik.
Recep Akdağ, Bekir Bozdağ.
Taner Yıldız, Ömer Çelik.
Mehmet Ali Şahin.
Bu isimler şimdi kalkıp vatandaşa; “Yolsuzluğa karşıyız. Yoksulluğa karşıyız. Yasaklara karşıyız...” diyeceklerse; AKP’ye oy vermiş 18 milyon seçmenden en az 2 milyonundan; “Başka kapıya” karşılığını alacaktır.

* * *

Kutulardan dolar çıktı.
Bu isimler.
Gözlerini yumdu.
Kasalardan dolar taştı.
Bu isimler.
Ağızlarını kapattı.
“Sıfırla oğlum” telefon tapelerini sağır sultan duydu. Bu isimler: Kulaklarını tıkadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90 yıllık siyaset tarihi içinde rüşvet, yolsuzluk, hırsızlık, devleti soyanları kayırma bu isimlerin bakan olduğu dönemlerde zirveye çıktı.
Siyaset ahlakı çürüdü.

* * *

Bu isimler; bu toplumu yalana, yolsuzluğa, hırsızlığa, rüşvete, devleti soymaya, kul hakkı yemeye teşne varsayıyor.
Bu isimler yanılıyor.
1 Kasım’da seçim olursa.
Yeniden bakanlık rüyası görüyorlar.
2 Kasım’da rüyalarından uyanacaklar.
Bu isimler:
İsraf sarayının yapılmasına, o israf sarayı yapılırken 7 bakanlığın ayda milyonlar akıtarak kiralık binalarda oturmasına, Çamlıca’daki cemaati olmayan o israf camisinin yapılmasına, Diyanet İşleri Başkanı ilahiyat profesörünün emirle zırhlı Mercedes’e bindirilmesine, başbakanın örtülü ödenek harcamasının yanına bir de cumhurbaşkanlığına örtülü ödenek verilmesine göz yumdular, vicdan kapattılar. Bu isimler; çürümüşlüğü seviyeli siyaset diye topluma yutturmaya kalktılar.

* * *

Devlet soyuldu.
Bu isimler seyretti.
Rant zenginleri yaratıldı.
Bu isimler göz yumdu.
Halk fakirleşti.
Bu isimler; duble yol yapıyoruz, üçüncü köprü dikiyoruz, üçüncü havaalanı döşüyoruz diyen göz boyama programlarının ekran artisti oldular. 13 yılda Türkiye’nin toplam 450 milyar dolar cari açık verdiğini; “Cari açık demek yabancının parası demek” olduğunu ve bu yapılan duble yollar, köprülerin “Cumhuriyetin eski birikimleri satılıp üstüne de dış borçlanma konularak yapıldığını” halktan gizlediler.
Ekonomi çatırdıyor.
Sorumlusu bu isimlerdir.
Türkiye’nin doğusu alev almış yanıyor. Türkiye’nin batısı bayrak altında toplanıyor.
Sorumlusu yine bu isimler.

* * *

Bu isimler yalancı.
Üç dönem dediler.
Listelere koştular.
2 Kasım gelsin.
Görecekler.
Eden bulur.

Vay başıma gelenler!


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, benim 20 yazımdan ötürü “Hapis edilmem ve para cezasına çarptırılmam için” savcılığa başvurdu. Davalar açılıyor. Ben SÖZCÜ’de doğruları yazmaya devam ediyorum. Edeceğim. Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Rezidans Kraliçesi” partilisi CHP Milletvekili Gamze İlgezdi Hanımefendi de benim 2 yazımdan ötürü savcılığa “Dava açılması için” başvuruda bulundu. Gamze İlgezdi, benim kendisini eleştiren bu iki yazımı okusunlar diye CHP üyelerine SMS gönderen ve şu anda CHP’den milletvekili seçilsin diye listeye adı konulan parti meclisi üyesi Hüsniye Kaya’yı da “Partiden atılsın isteğiyle disiplin kuruluna” sevk ettirdi. 2 yazımı CHP parti üyeleri okusun diye SMS gönderen Hüsniye Kaya’nın, sadece bu eyleminden ötürü disiplin kuruluna sevk edilmesine Murat Karayalçın büyük bir memnuniyetle yol verdi. Ben de bu CHP’den çok korktum(!)