Staten Island-Manhattan seferini yapan feribot, süratini ayarlayamadı, iskeleye çarptı. 60 yolcu yaralandı, 129 yolcu New York Belediyesi’ni mahkemeye verdi. Omuriliği zedelenen, felç olan biri, 23 milyon dolar tazminat kazandı. Şimdilik toplam 52 milyon dolar tazminat ödendi, 42 dava sürüyor.

*

İkinci dünya savaşından kalma dandik vagonlarla şov yapmaya kalktılar, ilk virajda 41 insanımız sizlere ömür... TCDD genel müdürü “belediye otobüsüymüş gibi düşünün, yol belediyenin, otobüs belediyenin, şoför belediyenin, otobüs kaza yapınca hangi belediye başkanının istifasını istediniz de, şimdi benim istifamı istiyorsunuz” dedi. TCDD müdürvekili “her şey Allah’tan” dedi. AKP milletvekili “kem gözlerin nazarı” dedi. Ulaştırma bakanı “istifa edecek bir şey görmüyorum, her sene karayollarında beş bin kişi ölüyor” dedi. Tayyip Erdoğan’a ne düşündüğünü sordular, “soru sorarken haddinizi aşmayın, bu bölgede 1950’den beri kaza oluyor, hükümetler istifa mı etmiş” dedi.

*

İnşaatı devam eden Körfez geçiş köprüsünün halatlarından biri koptu. Kimsenin burnu bile kanamadı. Halatın kopmasından kendini sorumlu tutan Japon mühendis Ryoichi Kishi, harakiri yaptı.

*

İstanbul’a alt tarafı yağmur yağdı, 21 kişi boğularak can verdi, Tayyip Erdoğan “derenin intikamı” dedi. Belediye başkanı Kadir Topbaş daha bilimsel bi izahatta bulundu, “sprey gazları ozonu deliyor, buzullar eriyor, bu şiddetli yağışlar ondan” dedi. 21 senedir İstanbul’u, 13 senedir Türkiye’yi yönetenlerin hiç kabahati yoktu yani... Sprey kullananların suçuydu.

*

Boston belediyesi, evinin önünde biriken karları temizlemediği için, dışişleri bakanı John Kerry’ye para cezası kesti. ABD’de her kış milyonlarca dolarlık “buzda kaydım düştüm, kalçamı kırdım, bunun sorumlusu önlem almayan yetkililerdir” davası açılıyor.

*

Soma’da tarihimizin en ağır maden faciası yaşandı, 301 işçimiz hayatını kaybetti. Tayyip Erdoğan “bunlar olağan şeylerdir, literatürde vardır, fıtratında var” dedi. Kesmedi... Taziyeye gidip, cenaze sahiplerini yumruklayan ilk başbakan olarak tarihe geçti.

*

Asfalttaki çukurlar nedeniyle Londra belediyesine açılan dava sayısında yüzde 40 artış oldu. Aracı zarar gören, mahkemeye gidiyor.

*

Yandaş müteahhidin inşaatında asansör çakıldı, 10 işçi can verdi, olay yerine ambulanstan önce Toma gönderdiler. Ahmet Kiziroğlu “helal rızık için çalışıyorlardı, şehit hükmündedirler” dedi, geçti.

*

Düsseldorf belediyesi, metro inşaatının gürültüsü ve görüntü kirliliği nedeniyle, çevredeki 150 esnafa bir milyon euro tazminat ödedi.

*

Konya’da kaçak Kuran kursunun yurdunda gaz kaçağından patlama oldu, bina çöktü, 17’si kız çocuğu, 18 insanımız öldü. Ne milli eğitimin izni vardı, ne diyanetin izni vardı, ne belediyenin izni vardı, ne deprem raporu vardı, ne itfaiye raporu vardı. Takdiri ilahi denildi, geçildi. 18 cenaze, sıfır şikayet vardı.

*

Madrid belediyesi, mahalledeki apartman inşaatının gürültüsünden rahatsız olan komşu apartmanlara, daha az gürültü çıkaran standart makineler kullanılmadığı ve yeterli denetim yapılmadığı için, 10 bin euro tazminat ödedi.

*

Zonguldak’ta grizu patladı, 30 madencimiz hayatını kaybetti. Tayyip Erdoğan “kader” dedi. Çalışma bakanı yüreklere su serpti, “bedenlerinde yanık yoktu, güzel öldüler” dedi!

*

11 Eylül’de ikiz kuleler yıkıldı. 10 bin civarında insan, “saldırı sırasında o bölgede çalışıyordum, kül, duman ve zehirli gazlar nedeniyle sağlığımı kaybettim” diyerek dava açtı. New York belediyesinin toplam 625 milyon dolar tazminat ödemesi bekleniyor.

*

Ankara’da yılbaşı gecesini birlikte geçiren üniversite öğrencisi yedi gencimiz, doğalgaz zehirlenmesiyle can verdi. Aslında, yılbaşı gecesi apartmandan sızıntı ihbarı yapılmış, ambulansla birlikte doğalgaz ekipleri gelmiş, üst kat komşuları hastaneye kaldırılmıştı ama, çocukların katına bakılmamıştı. Başkent doğalgaz şirketinin genel müdürü, güya basın toplantısı düzenledi, “biliyorsunuz bugün Cuma namazı var, fazla soru almayalım, müsaadenizi isteyeceğiz” dedi.

*

Malaga belediyesi, yoğun trafik nedeniyle kilisedeki düğününe bir saat geç kalan geline, üç bin euro manevi tazminat ödedi.

*

Ankara’da belediye otobüsü durağa daldı, 12 insanımız daha gitti. Sağlık bakanı izah etti, “fren boşalması” dedi.

*

Elalem Mars’ta su buldu.
Biz layığımızı bulduk.