Padişahımız efendimiz zat-ı şahane hazretleri, henüz 17 yaşındaki Abbas Hilmi Paşa’yı Mısır’ı yönetsin diye hıdiv yapmıştı. Ama... Bıyıkları yeni terleyen sayın paşamız, hem İngiliz kuklası olduğu için, hem de çölden mölden sıkılıp İsviçre’de yaşadığı için, Mısır’a pek uğramıyordu.

*

Zahmet edip arada sırada İstanbul’a geldiğinde bile ruhu daralıyor, Nimetullah isimli yatına atlıyor, soluğu püfür püfür Dalaman’da alıyordu. Çünkü, avlanmaya çok meraklıydı. Dalaman o zamanlar ideal av bölgesiydi, tavşanlar, geyikler cirit atıyordu, tapusu da komple hıdiv’indi.

*

E koskoca hıdiv bu...
Çadırda kalacak hali yok.
Talimat verdi, “buraya şöyle şatafatlı bir av köşkü dikin” dedi. “Kardeşim, sen Mısır valisi değil misin, niye Mısır yerine Dalaman’ı imar ediyorsun?” demesinler diye, “İskenderiye’ye de güzel bir tren garı dikin” dedi. Çekti, İsviçre’ye gitti.

*

Diktiler...
Adresleri karıştırdılar.
Tren garını Dalaman’a, av köşkünü İskenderiye’ye diktiler!

*

Yolunuz düşerse, Dalaman tarım işletmeleri genel müdürlüğüne uğrayın lütfen, hâlâ orada... Pencereleri gişe şeklinde, etrafında inekler otluyor. Dünyanın, önünden tren geçmeyen ilk ve tek tren garı... En yakın demiryolu, Aydın’da.

*

Ve... Rusya’nın Suriye’deki Türkmenlere yönelik hava saldırısını protesto eden sayın ahalimiz, Beyoğlu’nda Rusya Konsolosluğu yerine, yanlışlıkla, bayrağını benzettikleri Hollanda Konsolosluğu’na yumurta fırlattı. Hollanda Konsolosu tweet attı, “gene binayı karıştırdılar, ne zaman Rusya’ya öfkelenseler bize geliyorlar” dedi.

*

(Hollanda konsolosluk binası 300 senedir, 1714’ten beri orada... Rusya konsolosluk binası ise, 250 senedir aynı adreste... Sanırsın geçen ay açıldılar, sayın ahalimiz hâlâ karıştırıyor.)

*

Neyse...
Savulun bre gafiller.
Yeni Osmanlılar geliyor!