İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre; ikili, hızla giden sürücülere yol vermek için kenara çekilmek isterken kaza yaptı.

Haberde, Carty ve Clarke'in iki kamyonun arkasında saatte 40 kilometre hızla seyrettiği ve yol vermeleri için hızlı seyreden şoförler tarafından sıkıştırıldığı aktarıldı.

Kaza sırasında kask kullandığı belirtilen Amarda'nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Amarna'nın daha önce "düğün organizatörü" olarak Türkiye'de çalıştığı ve bütün ailesinin Türkiye'ye gelmesini istediği öğrenildi.

içeri

Korkunç kazanın ardından Amarna'nın ailesi de Türkiye'ye geldi. Acılı anne Tashaka Baumber, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Zaman, her şey durdu. Bunları kızımın adıyla aynı cümlede duymak inanılmazdı. Tek korkum kız kardeşlerinin onu unutacak olması. Kardeşlerinin ikinci annesi gibiydi. Onu anımsamaları için elimizden geleni yapacağız."

bike_2892578a

Baumber, kızının yöre sakinlerince de tanındığını ve çok sevildiğini söyleyerek, "Yolda yanıma gelip kız kardeşlerini kaybetmiş gibi üzüldüklerini söylüyorlar" dedi.

Amarna'nın cenaze masraflarının karşılanması için JustGiving adlı platformda bir kampanya başlatıldı. Öte yandan, kazada yaralanan Jakadi Clarke için de şimdiden 8 bin sterlin para toplandı.