"Sahte diplomayla öğretmenlik yapan 50-60 kişiyi tespit ettik” açıklamasıyla öğretmen atamalarındaki skandalı itiraf eden Bakan Avcı'dan bir itiraf daha geldi: Sahte diplomayla öğretmen ataması en çok benim bakanlığım döneminde yapıldı!

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA


Bakan Avcı'dan, sahte diplomayla öğretmen atamalarına yönelik bir itiraf daha geldi.  Sahte diplomayla öğretmen atamalarının daha çok kendi döneminde yapıldığını itiraf etti


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sahte diplomayla öğretmen atamalarının daha çok kendi döneminde yapıldığını itiraf etti. MHP Ankara Milletvekili Zühal Topçu’nun soru önergesini yanıtlayan Bakan Avcı, “Bakanlığımız resmi eğitim kurumlarına sahte diploma ile atandığı belirlenen öğretmenlerin 1997, 2014 ve 2015 yıllarında göreve başladıkları tespit edilmiştir” dedi.

MEB'DEN 650 BİN ÖĞRETMENE İNCELEME

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki sahte diploma olayı, 76 öğretmenin görevden alınmasının ardından patlamıştı. Bakan Nabi Avcı’nın açıkladığı olayla ilgili olarak soruşturma açılmıştı. Sahte diploma vakası, öğretmenlerin öğrenim bilgileri de dahil tüm kişisel verilerinin işlendiği MEB Bilişim Sistemi’nde (MEBBİS) yapılan taramada “Kişisel Bilgiler Modülü Öğrenim Bilgileri” ekranına girilmesi gereken belgelerde de eksiklikler bulunduğu belirlenince ortaya çıkmıştı.


Olaydan sonra MEB harekete geçti. Açılan soruşturma çerçevesinde, 1998 yılından bu yana ataması yapılan 650 bine yakın öğretmenin atamaya esas diploma, geçici mezuniyet belgesi, yüksek lisans diploması veya pedagojik formasyon sertifikası gibi belgelerinin MEBBİS’e doğru olarak girişinin yapılıp yapılmadığı incelenmeye alındı. İncelemeler halen sürüyor.