Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Youtube'a yüklenen bir video ile sosyal medyada alay konusu oldu. CNBC'nin haberine göre, 2014 baharında Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ı ziyaret eden Medvedev'in emekli bir kadınla konuştuğu video milyonlarca kez tıklandı.

Videoda görünmeyen yaşlı kadının sadece 8000 ruble (125 dolar) maaş aldığını ve bu paranın ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini söylemesi üzerine Medvedev'in kadına, "Bütçede para yok. Ama para bulunca tabiki zam yapıcaz. Ama o zaman kadar güçlü durun. Kendinize iyi bakın, güle güle" şeklinde cevap verdiği görülüyor.

Bu cevap üzerine sosyal medyada alay konusu olan Medvedev kendisiyle dalga geçen 'caps'lerden kurtulamadı. Devlet Başkanı Vladimi Putin ise Medvedev'i savunarak, "Medvedev'in böyle bir şey söylediğini ben duymadım ama her zaman insanların konuşmalarından cımbızla çeker gibi kelimeleri seçerek onları suçlayabilirsiniz. Hükümetin her zaman sosyal görevlerini yerine getireceğine eminim." dedi.  Ukrayna toprağı Kırım Özerk Bölgesi'ni Mat 2014'te Rusya işgal etmişti.

İŞTE O CAPSLER:


Su faturasının üzerine: Para yok, güle güle!

caps1

Medvedev'den Putin'e: Ben de dedim ki "Para yok, güçlü kal, güle güle"

caps2