İzmir'de pazar günü yakalanan seri cinayet zanlısı Atalay Filiz, tasarlayarak adam öldürme suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Atalay Filiz'in öldürülmekten korktuğu  İzmir'den İstanbul'a sevki sırasında, sorduğu tek şeyin de "Cezaevinde yalnız kalabilir miyim" olduğu ortaya çıktı. Öldürülme ihtimali adli makamlar tarafından da değerlendirildiği ve Atalay Filiz'in tek kişilik hücrede kalmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

BİR SÜRE KARANTİNADA


Filiz'in Silivri cezaevinde karantina koğuşuna konulunca su içip hemen yatağına yattığı geceyi uyuyarak geçirdikten sonra çok erken saatte uyandığı öğrenildi.

GAZETE,KİTAP SORDU


Filiz'in hücresine sabah kahvaltısını getiren görevliye de okuyacak bir şeyleri nereden bulabileceğini sorduğu bildirildi.

Öte yandan Filiz’in karantina koğuşundaki günlerinin birkaç hafta sürmesi bekleniyor. Cezaevi idaresinin daha sonra Atalay Filiz’i suç tipi ile sosyal ve fiziksel özelliklerine göre tek kişilik ya da 3 kişilik bir odaya nakledileceği değerlendiriliyor. Filiz'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması durumunda ise yeniden hücreye götürülmesi gündeme gelebilecek.