Saygı ÖZTÜRK- Zeynep GÜRCANLI- Kamil ELİBOL-Asuman ARANCA- Ali ERDOĞAN-Deniz AYHAN-Zekeriya ALBAYRAK-Yavuz ALATAN /SÖZCÜ

Ankara'da saat 18:30 sıralarında Genelkurmay Karargahı'na sadece 300 metre uzaklıkta askeri araçların geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 28 kişi şehit oldu, 61 kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi. Patlamanın tam olarak, General-Amiral lojmanlarının hemen karşısında gerçekleştiği öğrenildi. Patlamayla ilgili diğer bir bilgi ise saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştiği şeklinde.





NUMAN KURTULMUŞ SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA YAPTI


Hain saldırıya ilişkin son açıklamayı yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş saldırıda 28 kişini hayatın kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını ifade etti. Saldırıda hayatını kaybeden kişilerinin kimliklerinin henüz tespit edilmediğini ifade eden Kurtulmuş, araçlarda bulunanların asker ve sivil vatandaşlar olduğunu söyledi.


Kurtulmuş "Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine dair henüz bir açıklama yok. Bu akşam Ankara'da ikinci bir patlama oldu fakat bu şüpheli paketin kontrol altında patlatılması şeklinde oldu. Bütün güvenlik güçlerimiz titizlik içinde çalıştı. Bu saldırı sadece servis içinde bulunan askeri personele karşı değil, bu saldırı çok açık şekilde milletimize karşı yapılmış, alçakça, şerefsizce bir saldırıdır. Bu saldırının arkasındakiler ortaya çıkacak. Bu çerçevede hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da Allah'tan şifa diliyorum. Bu saldırılar karşısında bir milli birliğe ihtiyacımız var. 22 Temmuz'dan bu  yana olanları izliyoruz. Önce Suruç'ta, sonra Ankara'da sonra İstanbul'da yaşanan saldırılar sonrası milletimize gözdağı verilmeye çalışılıyor. Hiçbir ama fakat demeden, bütün vatandaşlarımızı tek vücut olmaya davet ediyoruz"dedi.


İŞTE SALDIRIYA DAİR AYRINTILAR...

Yaşanan hain saldırıyla ilgili ilk detaylara SÖZCÜ ekibi ulaştı. Patlama hafif ticari bir araca yerleştirilen en az 50 kilo patlayıcı ile gerçekleştirildi. Aracın şoför mahallinde de bir canlı bomba olduğu ve aracı servis otobüslerinin üzerine sürüp patlattığı bildirildi.

TNT DESTEKLİ 100 KİLO

Emniyet yetkilileri SÖZCÜ’ye yaptıkları açıklamada ‘’Eylemi PKK’nın yaptığı konusunda bulgular var. TNT destekli en az 100 kilo patlayıcı kullanıldığını tahmin ediyoruz. Cizre ve Sur’da gerçekleştirilen operasyonlara karşı bu eylem yapıldı’’ dediler.

Bombalı saldırı 5 ayrı askeri servis aracını hedef aldı.. Ankara Valiliği ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğünü açıklarken olayda 11 kişinin öldüğü en az 10 kişinin de yaralandığı bildirildi. Bir emniyet yetkilisi ise SÖZCÜ'ye ''Sadece GATA'ya 18 ceset taşındı. Ölü sayısı yüksek'' dedi. Edinilen bu bilgiler sonrası Ankara Valiliği, yaptığı açıklamada 18 kişinin öldüğü bilgisini geçti.

Patlama noktası, Genelkurmay Kavşağı'na 300 metre uzaklıkta. Hava kuvvetleri'nin karşısında, Kara Kuvetleri Komutanlığı'na çok yakın bir yerde, General-amiral lojmanlarının karşısında, askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleşti.

SAĞLIK BAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu.


Bakan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada 14 hastanede 61 kişinin yaralı olduğu bilgisini paylaştı. Müezzinoğlu ayrıca, hastanelerde kan ihtiyacı olmadığı bilgisini verdi.

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 45 KİŞİ YARALI

Ankara'da meydana gelen saldırı sonrası Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, 18 kişinin hayatını kaybettiği, 45 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi.

[caption id="attachment_109589" align="alignnone" width="670"] Foto: SÖZCÜ[/caption]

İŞTE PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ BÖLGE



TBMM, İçişleri Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da, yine patlama yerine çok yakın yerler. Yaşanan patlama sonrası Ankara Emniyet Müdürü olay yerine geldi.

PATLAMA "MERASİM SOKAK"TA


Patlama, İnönü bulvarı'nı, Eskişehir Yolu'na bağlayan Merasim sokak'ta meydana geldi.

PATLAMA, GÜVENLİK ZİRVESİNDEN HEMEN ÖNCE GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanı Recip Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Saray'da bir güvenlik zirvesi yapılacağı açıklanmıştı.

[caption id="attachment_1095892" align="alignnone" width="670"] Foto: Sözcü[/caption]

 

Merasim Sokak'taki patlama da, güvenlik zirvesinin başlamasından sadece dakikalar önce oldu.

İLK AÇIKLAMA DAVUTOĞLU'NDAN; BAKACAĞIZ

Patlama gerçekleştiğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, güvenlik zirvesi için Bilim-Teknoloji zirvesinden çıkıp, güvenlik zirvesine gitmek üzereydi.

Patlama Davutoğlu'na da çıkış sırasında sordu. Davutoğlu, bir patlama olduğunu doğruladı, ancak patlamanın nedeni konusunda sadece "bakacağız" demekle yetindi.




ASKERİ PERSONEL SERVİSLERE BİNMEDEN HEMEN ÖNCE...


Yetkililer, patlamanın bombalı bir araçla gerçekleştiğini belirtiliyor. Mesai saati çıkışından hemen önce gerçekleşen saldırı, askeri personel henüz servislere binmeden gerçekleşti.

YARALILAR ÜÇ HASTANEDE


Yaralılar, saldırı noktasına en yakın hastanelere götürüldü. Edinilen ilk bölgelere göre Başkent Hastanesinde 8 yaralı bulunuyor. Bunlardan biri halen ameliyatta. Ankara Tıp'ta 3 yaralı var. Bunlardan biri halen ameliyatta. Ayrıca Numune hastanesine de çok sayıda yaralı götürüldüğü, ancak bunların durumlarının iyi olduğu ifade ediliyor.

Başkent'te 8 (1i ameliyatta), Ankara tıpta 3 (1i ameliyatta), numune hastanesinde çokca ayaktan başvuru varmış şimdilik.

YARALILAR İÇİNDE ASKERLER DE VAR, SİVİLLER DE

Güven Hastanesi'ne de yaralılar taşındı. Güven Hastanesi'ne götürülen yaklaşık 10 yaralının dördünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar arasında askeri personelin dışında sivillerin de olduğu belirtiliyor.

GENELKURMAY; KIRMIZI IŞIKTA SALDIRDILAR

Genelkurmay Başkanlığı, Ankara'daki saldırı konusundaki ilk açıklamayı yaptı. Genelkurmay, saldırının Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada gerçekleştiğini bildirdi.

Olayın bir "terör saldırısı" olduğunu kaydeden Genelkurmay, "Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadesini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI; 32 AMBULANS GÖNDERDİK

Ankara'da meydana gelen terör saldırısının ardından Sağlık Bakanlığı'ndan "kan ihtiyacı var" açıklaması geldi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırının ardından ilk ambulansın olay yerine 4 dakika içinde vardığı belirildi. Açıklamada, olay yerine 32 ambulansın sevk edildiği ifade edilerek, "kan ihtiyacımız vardır" denildi.

İlk gelen bilgiler, saldırıda yaralananların en yakın hastaneler olan Güven Hastanesi,İbni Sina Hastanesi, Başkent Hastanesi, Numune Hastanesi'ne götürüldüğünü işaret ediyor.

Bakanlık'tan daha sonra yapılan açıklamada kan ihtiyacı olduğu bilgisini yalanlandı.

BAHÇELİ; TERÖRE KARŞI CİDDİ ÖNLEM ALINMALI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da "Devlet Mahallesinde" gerçekleşen terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, hükümete teröre ve terör destekçilerine karşı "ciddi önlem almaya" çağırdı.

"Terörü şiddetle kınıyoruz" diyen ve ölenler için başsağlığı, yaralılar için de acil şifa dileyen Bahçeli, "Hükümet, Terör destekçileri ile ilgili her türlü önlemi almalıdır" ifadesini kullandı. "İnsanlıktan uzaktan yakından ilgisi olmayan teröristler Ankara DevletMahallesine saldırmışlardır" diyen Bahçeli, "hiçbir cani, katil terör örgütüğ, bunları himaye eden yerli yabancı kimse amaçlarına ulaşamayacak. Türkiye Cumhuriyeti, zalimlerin insan canına kasteden alçakların oyununu bozacak güç ve kudrettedir" ifadesini kullandı

KILIÇDAROĞLU MYK'YI ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bu ülke bu acıları haketmiyor. Ankara'daki hain saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yaşanan bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, yazılı olarak yaptığı açıklamada, terör saldırısını lanetlediğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Ankara'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik, bu akşam saatlerinde gerçekleyen terör saldırısını lanetliyorum. Terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçler, milletimizin dayanışma ve birlik duygusunu aşamayacak; Türkiye Cumhuriyetimiz ve tüm vatandaşlarımız, bu hain saldırıyla ulaşılmak istenen hedefin karşısında kararlılıkla duracaktır. Cumhuriyetimizin başkenti Ankara'nın merkezinde gerçekleşen terör saldırısının, tüm detaylarıyla aydınlatılması konusunda, kurumlarımızın üstlerine düşen görevi titizlikle yerine getireceklerine duyduğum inancı vurguluyor, bu alçak saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum"

DEMİRTAŞ: SALDIRIYI KINIYORUM


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Ankara'daki acımasız saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.