RTÜK, Beyaz Show’a Diyarbakır’dan canlı bağlanarak, “çocuklar ölmesin” diyen Ayşe Öğretmen’in sözlerini “terör propagandası” saydı ve Kanal D’ye rekor bir ceza kesti. AKP ve MHP’li üyelerin kararıyla verilen cezaya göre Kanal D, o ay aldığı reklam gelirlerinin yüzde 2’sini ceza olarak ödeyecek. Bu rakamın da yaklaşık 900 bin lira olacağı öğrenildi.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Kanal D’nin yüksek oranda ceza almasına neden olan RTÜK raporunda da tartışma yaratacak ifadelere yer verildi. “Programa katılan konuğun terör örgütünün kullandığı lisanı kullanmak suretiyle” ifadelerine yer veren raporda, şunlar dile getirildi:

“Devletin terör örgütüne yönelik yürüttüğü askeri operasyonları masum insanların ölümüne sebep olan eylemler şeklinde ifade ettiği kanaatine varılmış olup, konuğun kullandığı söylemin, terör örgütünün faaliyetlerini meşru gösterme amacı taşıdığı izlenimi oluşmaktadır.”

BEYAZ’I DA SUÇLADILAR


Tartışma yaratan RTÜK raporunda, programın sunucusu Beyazıt Öztürk de suçlanarak, “Program sunucusu hiç müdahalede bulunmadığı gibi, programa telefonla bağlanan Ayşe Çelik isimli şahsı alkışlattırarak kişinin yaptığı açıklamaları desteklemiştir” denildi.