Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmelerine destek vermek için kurulan KOSGEB, son günlerde iktidarının arka bahçesi haline gelmiş. KOSGEB büokratlarının kurumdan uzaklaştırılmasının ardından kuruma AKP'li isimlerin yakınları yerleştirildi. Açılımı 'Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı' olan KOSGEB'in bu kadrolaşmalardan sonra oluşan 'yeni' açılımını şöyle değişti. KOSGEB: Kayınbirader, Oğul, Sayıştay denetçisinin yakını, Genel müdür yakını, Eş, Başkanın kardeşi...

BÜYÜK OPERASYON


Paralel yapının KOSGEB’de kadrolaştığı iddiaları üzerine kapsamlı bir operasyon yapıldı. 6.5 yıldır kurum başkanı olan Mustafa Kaplan başta olmak üzere 3 başkan yardımcısı, 3 daire başkanı, hukuk müşaviri ve Teftiş Kurulu Başkanı ilk operasyonda görevden alındı.

KREDİLER MERCEK ALTINDA


KOM ve TEM polisleri, kurumun verdiği 1.5 milyar liralık kredi ve hibe desteklerini araştırdı. Paralel yapıya yakın işyerlerine kredi ayrımcılığı yapıldığı iddiaları mercek altına alındı.

4 BAŞKAN ALINDI


Geçen hafta ise 4 daire başkanı görevden alındı. Daire Başkanı olan Aydın Bayrambaş, İmran Gezinti, İhsan Özenli, Mehmet Ömerbeyoğlu’nun görevine son verildi.

BAŞKAN KAYINBİRADER


KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdürü İrfan Güvendi’nin kayın biraderi. Güvendi halen Sayıştay Denetçisi olarak görevine devam ediyor. Başkan Biçer, arkadaşı olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Abdurrahman Köseoğlu’nu Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak kuruma transfer etti.

ERDOĞAN’IN YEĞENİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni olan Recep Ali Erdoğan, İnsan Kaynakları Daire Başkanı yapıldı. Eşi Bahar Özer Erdoğan da Girişimciliği Geliştirme Müdürü olarak göreve başlatıldı.

AKP’Lİ BAŞKANIN KARDEŞİ


Proje Koordinasyon Daire Başkanlığı’na Asım Türkmen atandı. Türkmen, AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in kardeşi. Daire Başkanı yapılmadan önce Kosgeb Düzce İl Müdürlüğü yapıyordu.

VEKİLİN OĞLU, BAKANIN DANIŞMANI


Sivas eski milletvekili Ahmet Arıkan’ın oğlu Murat Arıkan Daire Başkanı yapıldı. Arıkan aynı zamanda Başkan Özel Kalem Müdürü. Tarım Bakanı Faruk Çelik’in bir dönem danışmanlığını yapan Hakan Ulusu da Yalova Kosgeb il müdürlüğünden sonra Daire Başkanlığı’na getirildi.

AKP’DEN ADAY ADAYI


Ahmet Merih Özyılmaz, Nevşehir’de Kosgeb müdürü iken AKP’den milletvekili adaylığı için istifa etti. Milletvekili olamadı ancak Kobi Araştırmalar ve Proje Koordinasyon Daire Başkanı olarak yükseldi. Sayıştay Denetçisi Abdullah Keskin’in eşi Hatice Keskin ise Bölgesel ve Yerel Kalkınma Müdürlüğü’ne getirildi.

GENEL MÜDÜRÜN EŞİ


Gümrük Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan’ın eşi Özlem Ballı Erkan, Bilişim Altyapı Sistemleri Müdürlüğü’ne getirildi. Yine Esnaf Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kısacık’ın oğlu Osman Kısacık da İdari İşler Müdürü yapıldı.