Darbe girişimini önleyici faaliyette bulunduğunu bu nedenle ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan ''Aferin, eline sağlık'' diye övgü aldığını söyleyen Atmaca tutuklandı. Atmaca, Gölbaşı Cumhuriyet Basşavcılığınca alınan ifadesinde, şunları anlattı:

BİZİ RASTGELE SEÇTİLER

15 Temmuz’da Diyarbakır’da 7.Kolordu Komutanlığındayken 21.30 sıralarında Tabur Komutanımız Binbaşı Fatih Şahin operasyona çıkılacağını, hazırlık yapılmasını istedi. Görevi söylemedi. 2 tabur olarak otobüsle Diyarbakır Havalimanına gittik. Özel olarak seçilmemiştik. Rastgele hazırlandık. Darbeden en küçük bir bilgimiz yoktu. Otobüste, bir kısım askeri personelin kalkışma halinde olduğunu, köprülerin tutulduğunu öğrendik. Ahmet Kemal yüzbaşı, Fatih Binbaşı'ya ‘Neler oluyor komutanım’  diye sordu. O da ‘Darbe olacaksa ve darbede görev alacaksak’ gibi bir cevap verdi. Uçağa bindik. Şarjörlere mühimmat basılması emri verildi. General Semih Terzi'yi o sırada gördüm. İniş yapıldıktan sonra 14 kişilik bir grup Terzi'nin korunması için seçildi.

Ömer Hasdemir Ömer Halisdemir


ATEŞ BASKISI OLUŞTURUN

01.40 gibi Ankara'ya indik. 2 helikopterle, Özel Kuvvetler Komutanlığı kışlasına indik. Terzi ile birlikte karargah binasına yürürken, silah sesi duydum Terzi yere yığıldı. Fatih binbaşı ateş baskısı oluşturun dedi. Yolda, teröristlerden bahsediliyordu, saldırı zannettim,Terzi’den şüphelenmedim. O sırada bulunduğum yerden 10-15 metre ileride yerdeki bir kişinin başında iki kişi bekliyordu. Bu kişinin Ömer Halisdemir olduğunu öğrendim.  Binbaşı Fatih Şahin yerde yatan şahsın başındaki kişilere ‘Etkisiz hale getirin’ dedi.  Ben de emir üzerine hedef gözetmeden iki el ateş ettim, atışların isabet edip etmediğinden emin değilim. Birliğe saldırı olduğunu düşünerek savunma reaksiyonu ile bu eylemi gerçekleştirdim. Kime inanacağımı bilmiyordum.

PAŞA ‘ASLANIM’ DEDİ

Fatih binbaşının eli ayağı titriyordu. Helikoptere giderken, ‘Nereye kaçıyorsunuz?’ diye sordum. Sonra Ahmet Kemal yüzbaşı ile görüştük. Bana Yarbay Mehmet Ali ile Albay Ümit Bak ve Binbaşı Fatih Şahin’in hain olduğunu söyledi. Zekai paşanın emirlerini iletti. Yarbay Mehmet Ali Çelik’i yakaladık. Albay Ümit Bak masanın altına saklandı. Boğuşma çıktı. Nedim Başçavuşun tabancası ateş aldı. Ben de Nedim Şahin'e ateş ettim. Akabinde Albay Ümit Bak'ı teslim aldık. Darbeci unsurların tamamı etkisiz hale getirildikten sonra Zekai Paşa birliğe gelerek bana ‘Aslanım eline sağlık’ diye teşekkür etti. FETÖ/PDY yapılanması ile ilgili herhangi bir ilgim ve irtibatım yoktur’’