Çukurca’da şehit olan 8 kahramanı uğurladığımız gün Erdoğan’ın kızının nikahında 8 şahitten biri olarak yer alan Genelkurmay Başkanı’na tepki mesajları yağdı. Binlerce vatandaş Hulusi Akar’ı istifaya davet etti...

CENAZEDEN ÇIKTI Hulusi Akar, Çukurca şehitleri Üsteğmen Burak Abikebahşi ve Astsubay Mekan Şahin’in Ankara’daki cenaze törenine üniformasıyla katıldı. CENAZEDEN ÇIKTI
Hulusi Akar, Çukurca şehitleri Üsteğmen Burak Abikebahşi ve Astsubay Mekan Şahin’in Ankara’daki cenaze törenine üniformasıyla katıldı.


Hakkari Çukurca’da 8 şehit verdiğimiz günün ardından, kahramanlarımızı uğurladığımız gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın düğünü gerçekleşti. Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar çiftinin 8 nikah şahidi arasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da yer aldı. Her gün şehit haberlerinin geldiği ülkemizde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın düğüne gidip çifte şahit olması tepkilere yol açtı. Siyasiler, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş sosyal medyadan Akar’ı istifaya davet etti. Twitter’da “HulusiAkaristifa” diye açılan etikete 60 bine yakın tepki mesajı gönderildi. İşte Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atan Genelkurmay Başkanı Akar’a yönelik eleştirilerden bazıları:

‘O ŞEHİTLERİN İKİ ELİ SENİN YAKANDA OLACAK’


Feyzi İşbaşaran (AKP’li eski vekil): Genelkurmay Başkanı’nın düğüne gidip şahitlik yapması ahlaki değil. Damat Selçuk Bayraktar savunma sanayi ihalelerine giriyor. Bu durum, savunma sanayi ihalelerinde şeffaflığı ve serbest rekabeti ortadan kaldırır. Selçuk’un firmasına karşı kimse iş alamaz. - Aytun Çıray (CHP’li vekil): Ocağın onurlu neferlerini iftirayla hapse attıran, Atatürk ve İnönü’ye ‘ayyaş’ diyen orduyu itibarsızlaştıranın nesine şahitsin. - Ceyhun İrgil (CHP’li vekil): Sen düğüne git komutan, biz şehitlerimize şahitlik yaparız. - Mevlüt Dudu (CHP’li vekil): O şehitlerin iki eli senin yakanda olacak.


NİKAHA KOŞTU Genelkurmay Başkanı, Sümeyye-Selçuk Bayraktar’ın İstanbul’da Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ndeki nikahında takım elbise giydi. NİKAHA KOŞTU
Genelkurmay Başkanı, Sümeyye-Selçuk Bayraktar’ın İstanbul’da Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ndeki nikahında takım elbise giydi.

‘NİKAHTASIN YANINDA İSMAİL KAHRAMAN’


Mehmet Ali Çelebi (Ergenekon sanığı teğmen): Çukurca’da söyledin yalan, Kilis’te füzelere bakan, şehidin var düğündesin, yanında İsmail Kahraman! - Aylin Kotil: Hadi Erdoğan’ın şehit haberlerini takmadığını biliyoruz da sorumlu olduğun onlarca askerin şehit olmuşken nikah şahitliği nedir Hulusi Akar? - Gökçe Fırat (Ulusal Parti Genel Başkanı): Genelkurmay Başkanı değil, sarayın bekçisi. - Ahmet Memiş (Gazeteci): AKP’ye nikah şahidi olması yetmez, halay başı da olsun. - Sarayın askeriymişsin biz Atatürk’ün askeri sandık. - Partili Cumhurbaşkanı’ndan sonra partili Genelkurmay Başkanı. - Oğlan bizim değil, kız bizim değil, şahit bizim değil, şehitler bizim. - Bilal ve Burak askerlik yapmamışmış. Hulusi de yapmıyor zaten.