Olay, dün akşam saatlerinde CHP Aydın İl Başkanlığı karşısında meydana geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldıktan sonra partililerle birlikte yemek için bir restorana geçti. Yemek sırasında henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, silahını çekip tabancayla Tezcan'a ateş etti. Sağ bacağından yaralanan Tezcan, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Bülent Tezcan'a saldırıyı düzenleyen Alparslan Sargın, yakalandıktan sonra böyle emniyete getirildi. Bülent Tezcan'a saldırıyı düzenleyen Alparslan Sargın, yakalandıktan sonra böyle emniyete getirildi.


 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, meydana gelen saldırı sonrası aldığı kararla, yarın (Bugün) sabah Aydın'a gidecek.  Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın yaralanması nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi.

 

SALDIRGAN KUŞADASI'NDA YAKALANDI

Aydın'da CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı ayağından tabancayla vuran saldırgan Alparslan Sargın, Kuşadası İlçesi'nde yakalandı.

bulent-tezcan

OLAY, PROVAKATİF AMAÇLI BİR SALDIRI DA OLABİLİR

Silahlı saldırının ardından hastaneye gelerek Tezcan'ın sağlık durumu hakkında bilgi alan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, olayı kınadıkları belirterek, "CHP Türkiye'nin önemli siyasi partilerinden bir tanesi. Ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı elini kolunu sallayıp gelen birinin saldırısına uğruyor. Bu olayın tüm boyutlarıyla araştırılması ve aydınlatılması gerekiyor. Bireysel bir saldırı mı, yoksa saldırının arkasında birileri mi var? Bunun bulunması gerekiyor. Olay provakatif amaçlı bir saldır da olabilir. Böyle olmasa bile sonuçları itibariyle bu tip olaylara neden olabilir. Ben, vatandaşlarımızı, partililerimizi sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Saldırganın yakalandığı bilgisini aldık. Bu olayın tüm detaylarıyla aydınlatılması gerekiyor" dedi.

basliksiz-1-kurtarildi

AYDIN VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, "Saldırganlar tespit edildi. CHP İl Başkanlığı'nan da bulunduğu binada meydana geldi. Yakalanması için gayret sarf ediyoruz. Bir saldırgan ve yanında da bir arkadaşı var. Bülent Tezcan'a bir el ateş edildi. Görüntülerin olduğuna ilişkin bir bilgim yok. Siyasi bir görünümü olup olmadığına ilişkin de bir bilgimiz yok. Netleştiği zaman gerekli açıklamaları yapacağız" dedi.

Saldırı sonrası hastanede tedavi altına alınan Bülent Tezcan, böyle görüntülendi. Kaynak: DHA Saldırı sonrası hastanede tedavi altına alınan Bülent Tezcan, böyle görüntülendi. Kaynak: DHA


SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Alparslan Sargın olduğu belirtildi. Yaralama suçundan sabıkası olduğu belirtilen Sargın'ın olayın ardından yanındaki arkadaşı Fatih Y. ile birlikte kaçtığı ifade edildi.

basliksiz-1-kurtarildi

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Aydın Eski İl Başkanı, 'Bülent Tezcan'a 1 el ateş edildi. Saldırgan slogan atarak olay yerini terk etti' dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: SALDIRGANIN GÖRÜNTÜLERİ KAYDEDİLMİŞ

CHP Grup Başkanvekili konuyla ilgili telefon bağlantısı üzerinden açıklama yaptı ve "19.10 gibi haber aldım. Şu anda da yoldayım. Yanına gidiyorum. Lokanta gibi bir yerde, yemek yerken birisinin yaklaştığı ve Bülent başkanı silahıyla vurarak yaraladığı söylendi. Birkaç basın mensubu arkadaş da varmış orada, saldırganın görüntüleri kaydedilmiş" dedi.