ESKİ Bakan ve 5 dönem milletvekilliği yapan Işılay Saygın, kendisinin Fethullah Gülen'in isteği ile bakan yapıldığını ileri süren Nurettin Veren'in iddialarına "Kirli bir iftira" dedi.
CNN Türk'te Didem Arslan Yılmaz'ın 'Türkiye gündemi' programına katılan, Fethullah Gülen'e bir zamanlar en yakın isim olan Nurettin Veren, 1990'lı yıllarda Meral Akşener, Işılay Saygın ve Ufuk Soylemez'i, Fethullah Gülen'in isteğiyle dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in bakan yaptığını, kendisinin de aracı olduğunu iddia etti. İzmir'de 5 dönem milletvekili olan eski bakan Işılay Saygın, Veren'in bu sözleri üzerine yaptığı yazılı açıklamada, bunun 'kirli bir iftira' olduğu öne sürerek, dava açacağını söyledi.
Eski Devlet Bakanı Işılay Saygın'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:
"Yargı gerçekleri ortaya koyacaktır. Önceki gün bir televizyon programında kendisini daha önce hiç tanımadığım, görmediğim, konuşmadığım bir kişi tarafından ismim akıl almaz iddialar ile dile getirilmiş ve hak etmediğim şekilde son derece kirli bir iftira ile manevi şahsiyetim tahkir edilmek istenmiştir. Aile geçmişim, kişiliğim, Türk siyasi hayatında 1973 yılında Buca Belediye Başkanlığı ile başlayan, sonraki dönemlerde 1983'ten itibaren TBMM İzmir milletvekili olarak 5 kez seçilerek İzmir halkını temsil ettim. TBMM'de başkanlık divanı üyeliği, komisyon başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 1995- 2002 yıllarında 51., 52., 53., 54. ve 55. hükümetlerde devlet, turizm çevre bakanlıkları görevinde bulundum. Bana yakıştırılmak istenen ve gerçek ile hiçbir şekilde bağdaşmayan bu iddiayı şiddetle reddediyor, bu iddiayı ortaya atan kişiyi Yüce Türk adaletine havale ederek, yargı önünde hesaplayacağımı milletin önünde açıklamayı bir görev olarak kabul ediyorum. Kamuoyuna saygı ile bildiririm."

DHA