Türkiye'nin ilk 'vatan hainleri mezarlığı' İstanbul'da yapıldı. 20 Temmuz'daki İBB Meclis toplantısında yapımına karar verilen mezarlığa ilk defin işlemi de gerçekleştirildi.

FOTO:SÖZCÜ/ Turgut Erat - Mezarlıktaki çalışmalar sürüyor. FOTO:SÖZCÜ/ Turgut Erat - Mezarlıktaki çalışmalar sürüyor.


Konuyla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçen hafta bütün meclis üyeleriyle ortak bir deklarasyona imza atarak hain darbe girişimini lanetlediğini belirterek “Milli iradeye ve demokrasiye kast eden hainler, Fetö’nün asker kisveli teröristleri, devletin her kademesinde yapılanmışlar. Bu milletin nafakalarıyla yetiştiler ve bu millete silah doğrulttular. Bütün kötü niyetlerini sizler bozdunuz. Hepinizden Allah razı olsun. Darbeye yapmak isteyenlere tokadınız onlara feleklerini şaşırttı. Onlardan bir tanesini ailesi istememiş, bugün Vatan Hainleri Mezarlığına gömüldü. Bu millete saygı duymayanlar kabirlerinde bile rahat edemezler” dedi.

 

YERİ PENDİK'TE


Vatan hainleri mezarlığının Pendik ilçesine bağlı Ballıca Köyü'ne yakın bir noktadaki Tepeören'de Büyükşehir Belediyesi'nin sahipsiz hayvanlar için kurulan barınağın olduğu alanda kurulduğu ortaya çıktı.

FOTO:SÖZCÜ/Turgut Erat - Mezarlığa ilk defin işlemi gerçekleştiridi. FOTO:SÖZCÜ/Turgut Erat - Mezarlığa ilk defin işlemi gerçekleştiridi.


Mezarlık girişinde ise "Hainler Mezarlığı" tabelası görülüyor. Öte yandan, mezarlıkta bir hainin defnedildiği görülüyor. Ekiplerin mezar açma çalışmalarının devam ettiği görülüyor. Mezarlığa ilk gömülen hainin Acıbadem'de Acıbadem Mahalle muhtarını şehit eden Yüzbaşı Mehmet Karabekir olduğu öğrenildi.


"HER GİDEN LANET OKUSUN"


Mezarlığın yapımına karar verilen 20 Temmuz'daki İBB Meclisi oturumunda konuşan Topbaş "Şeytanın dahi aklına gelmeyecek kendi insanına silah doğrultacak bir terörist hareketi görmekteyiz. Bu öyle bir hareket ki Fetoşizm olarak tarihe geçti. FETÖ’nün teröristleri asker kıyafetini istismar ederek, asker görünümlü şeytana dönüşerek bu milletin canına kast ettiler. Buraya gelmeden önce bir toplantı yaptık. Bunların ölenlerine Ordu Belediye Başkanı yer vermedi. Ailesi alıp bahçesine gömmüş. Başkanımızı kutluyorum. Şunu söyledim. ’Bunları hiçbir mezarlığımız kabul etmez’ dedim. ’Kimsesizler mezarlığında ağzı dualı insanlar var, orası da olmaz’ dedim. Bir yer ayıracaksınız ve Vatan hainleri mezarlığı diyeceksiniz, geçenler lanet okuyacak. Her giden lanet okusun ve kabirlerinde yatamasınlar’ dedim. Zaten cehennemden kurtulamazlar inancındayım. Ama dünyalarını da dar etmemiz lazım" demişti.