Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde domuz gribi paniği. Hastaneye gelen bir vakadan şüphelenilmesi üzerine hastanenin acil servisi 20.30 sıralarında boşaltıldı. Hastalara ve yakınlarına maske dağıtıldı. Gelen hastalar geri çevrildi. Acil servis yaşanan olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra geri açıldı.

Edinilen bilgilere göre, akşam saat 20.30 sıralarında Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne gelen bir kişinin domuz gribi olmasından şüphelenen doktorlar, Acil Servis`i kapatarak karantina altına aldı. Görevliler, hastaneye gelen hastaları da başka sağlık kuruluşlarına yönlendirdi. Bu sırada, hem sağlık görevlileri hem de hastanede bekleyen vatandaşların maske taktığı görüldü.

Hastanın yapılan tahlilleri temiz çıkınca, Acil Servis 1,5 saat sonra, 22.00 sıralarında yeniden açıldı.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribinden dün itibariyle 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini cevaplayan Müezzinoğlu, "Bugün itibarıyla H1N1 virüsü teşhisi konularak kaybettiğimiz vaka sayımız 8. Bunların 6 tanesi kronik hastalığı olan veya 65 yaşın üzerindeki hastalarımız, yani immün sistemi zayıf, direnci düşük veya kronik bir hastalığı olan 6 vakamız; 1 tanesi hamile, gebe bir annemiz, diğeri herhangi bir sağlık sorunu olmayan bir vatandaşımız." dedi

CİHAN-DHA