Başrollerini Nükhet Duru, Caner Cindoruk, Pelin Akil, Cezmi Baskın, Ozan Çobanoğlu, Melda Gür, Kayhan Yıldızoğlu, Selçuk Borak, Murat İpek’in paylaştığı “İstanbulname” müzikali 23 Ocak’tan itibaren TİM Show Center’da…



Yapımcılığını Türker İnanoğlu'nun üstlendiği İstanbulname müzikali, 8 şahsiyet canlı orkestranın eşlik ettiği toplamında 50 şahsiyet büyük bir kadro tarafından sahneye taşınmaktadır.Ocakta ayı içinde izleyiciyle buluşmaya yapılan bu dev müzikalde, kendinizi öyle ki eskiyen Beyoğlu- Pera sokaklarının o harika dokusunda sürüklenirken bulacaksınız. Dekorasyon , kostüm ve müzikleriyle, çağın ruhunu izleyiciye yansıtacak olan "İstanbulname" nihai dönemlerin en fazla konuşulan işlerinden biri olmayı amaçlıyor.

"İstanbulname'' müzikalinde vakalar eskiyen İstanbul sokaklarında geçer. İstanbul'da birlikte hayatını sürdüren , benzer mahallede oturan Meyhaneci Agop, güzeller güzeli kızı Angel, Kabadayı Ali, Madam Eleni benzeri çeşitli kültürel kimliklerden iştirak eden karakterlerin yaşamları etrafında şekillenen müzikalin arka fonunu Pera - Beyoğlu ve kozmopolit yapısıyla " Eskiyen İstanbul" teması oluşturur. Bambaşka kültürel kimliklere sahip ancak birlikte sulh içerisinde hayatını sürdüren kişilerin dünya hikâyelerinin birbirine geçerek aktarıldığı oyunda, vakalar Uğurböceği'nin ( Nükhet Duru) ağzından anlatılır. Müzikal İstanbul'da bir yangınla başlar. Tulumbacı Eğrikapılı Ali (Caner Cindoruk) ve adamlarının 4 bir taraftan büyük yangın yerine koşmalarının sonrasında Ali'nin arkadaşı rakip külhanbeyince öldürülür ve kızı Angel'in (Pelin Akil) kendisine emanet edildiğine ilişkili olarak vasiyet haberi ciro . Kabadayıların kavgalarına, sokaklarda çiçekçilik yaparak kuvvet bela hayatını sürdüren Uğurböceği'nin hikayesi ilave edilir.

50 KİŞİLİK DEV KADRO


Uğurböceği İspanya'da hayatını sürdüren kızına zenginlik içerisinde bir hayat sürdüğü yalanını söyleyerek mektuplar yazmaktadır. Kızı Gül bir gün İspanyol soylusu Ferdinand ile evleneceğini ve damat adayının babası Kont'la birlikte İstanbul'a gelip annesiyle tanışmak istediğini müjdeler. Gelir misafirlerin o'nu fakir haliyle görecek olması ve yalanlarının ortaya çıkması yüzünden kızının evliliğinin gerçekleşmeyeceğinden korkan Uğurböceği telaşlanır. Ali, ne yapacağını bilmez bir halde kalakalmış Uğurböceği'ni bu bakımından kurtarmak için mahallelinin de yardımı ile müthiş bir plana soyunur. Sarhoş Hakkı'dan zengin bir koca; Angel'den genç bir eş; Madam Eleni'den hanımefendi; Eleni' nin kızlarından akrabalar; kabadayılardan da İstanbul'un beyefendileri yaratılır. İşler iyice içinden çıkılmaz bir curcunaya dönüşürken bir taraftan da yakışıklı kabadayı Ali ile güzeller güzeli Angel'in aşk hikâyesi başlar.

Başrollerini Nükhet Duru, Caner Cindoruk, Pelin Akil, Cezmi Baskın, Ozan Çobanoğlu, Melda Gür, Kayhan Yıldızoğlu, Selçuk Borak, Murat İbirçok, Yiğit Yapıcı ve Ezgi Erol'un paylaştığı İstanbulname müzikali 8 şahsiyet canlı orkestranın da eşlik ettiği toplamında 50 kişi büyük bir kadro tarafından sahneye taşınacak.