Google Allo farklı özellikleriyle mesajlaşma programları arasında öne çıkacak gibi gözüküyor. Henüz kullanıma açılmayan Google Allo'ya Google Play üzerinden ön kayıt yaptırmak mümkün. Hem iOS hem de Android platformlarında kullanıma sunulacak Google Allo'nun Whatsapp'la olan bazı farkları kullanıcıları heyecanlandıracağa benziyor. İşte Whatsapp ve Google Allo farkları:

allo 2
Kullanım kolaylığı

Google Allo Google Asistant ile birlikte çalışarak kullanım kolaylığı sağlamayı amaçlıyor. Whatsapp ise kullanım açısından standart özellikleri sunarak herhangi bir yardımcı bulundurmuyor.

Akıllı cevap özelliği

Google Allo merakla beklenen "Akıllı Cevaplama" adlı bir özellikle birlikte geliyor, uygulama zamanla mesajlaşma sırasında kullanılan kelimeleri hafızasında tutarak kullanıcıya cevaplama kolaylığı sağlamayı amaçlıyor. Whatsapp'da ise böyle bir özellik bulunmuyor.

Metinsel farklar

Google Allo farklı boyutlarda metinler göndermeyi desteklerken, metinsel anlamı arttırıcı boyutlar kullanmaya izin veriyor. Whatsapp'da henüz böyle bir özellik bulunmuyor.

Çizimler

Google Allo kullanıcılara resim çizme, görseller üzerinde oynama imkanı sunuyor, Whatsapp'da henüz böyle bir özellik yok.

Kullanıcı yoğunluğu

Whatsapp tüm dünyada herkese yayılmışken Google Allo'nun henüz piyasaya çıkmaması ne kadar yayılacağı noktasında meraklandırıyor. Whatsapp kadar yaygın bir uygulama karşısında Google Allo'nun getirdiği yeniliklerin ne kadar etkili olacağı merak konusu olmuş durumda.