Cumhurbaşkanı kızı ile evlendin. Milli damat oldun. Yıldızın parladı, önün açıldı. Milletvekili seçildin. Hemen Enerji Bakanı yapıldın.
Milli damat Berat!
Ver millete izahat!
Dünya petrol fiyatı düştü.
Petrolün Varili: 111 Dolar’dı.
Petrolün Varili: 37 Dolar’a indi.
(2 yılda yüzde 66 ucuzladı)
Doğalgaz da petrole endeksli.
Dünya doğalgaz fiyatı da düştü.
(O da yüzde 66 inmiş olmalı)
Dünya kömür fiyatı da düştü.
Türkiye bol yağış aldı.
Bol yağmur indi.
İncecikten kar yağdı.
Barajlar doldu, taştı.
Türkiye elektriğini fiyatı düşen doğal gazdan, fiyatı düşen ithal kömürden, bol yağmur ve kar yağdığı için maliyet fiyatı düşen baraj suları ile HES derelerinden elde ediyor. Elektriğin ana girdisinin fiyatı inerken ve sen daha henüz damat olmamış iken ve senin kayınpederin Tayyip Erdoğan Başbakan iken “yüksek işadamlığı becerisi gösterip, kayıp kaçağı önleyip, birbirleriyle yüksek rekabete girip elektriği ucuzlatsınlar” diye Türkiye’nin bütün elektrik üretim tesisleri ile elektrik dağıtım şirketlerini, çoğunluğu havuzcu işadamlarına devretti.
Peki!
Elektriğe yüzde 6.68 zam köklendi.
Niçin?
Milli damat Berat!
Ver Millete izahat!

* * *

Milli damat Berat!
Milletin parası ile bütçeden desteklenen İstanbul Üniversitesi’nde okudun. Milletin biriktirdiği dövizle Amerika’ya gidip New York’ta Pace Üniversitesi’nde finans üzerine doktora yaptın. Milletin parasıyla finans doktoru oldun. Yine milletin parasıyla kurulmuş Vakıfbank ile Halkbank’tan “uygun ve elverişli 750 milyon dolar kredi ile fonlanan” Çalık Holding’e de CEO oldun. Kayınpederin Tayyip Erdoğan’ın bastırmasıyla ve Turgay Ciner’in kolunu bükerek TMSF’ ye yeniden tapuladığı Sabah Gazetesi de Çalık Holding’e geçince sen de bu havuzcu gazetenin “köşe yazarı” oldun. Yani milletin parasıyla hem üniversite mezunu, hem finans doktoru, hem köşe yazarı, hem milli damat, hem milletvekili, hem bakan oldun.
İşletme biliyorsun.
Finans biliyorsun.
Yazı yazmayı biliyorsun.
Milli damat Berat!
Ver millete izahat!
Petrol düşerken, doğalgaz düşerken, kömür fiyatı düşerken, bol yağmur ve kar yağarken bütün dünyada (özellikle ABD’de, AB’de) elektrik fiyatları yani senin bakanlığını yaptığın enerji fiyatları yüzde 66 oranında inerken, enerji fiyatları bu kadar indiği için başta taşıma, taşıtma, yükleme, boşaltma, lojistik, elektrik fiyatları da indiği için tüm mal ve ürünlerde ucuzlama olurken Türkiye’de elektriğin kilovat saatine, yılbaşının ertesi günü, yangından mal kaçırırcasına, niçin yüzde 6.8 oranında zam yapıldı?
Zammın gerekçesi nedir?

* * *

Sen finans doktorusun.
Parayı en iyi sen bilirsin.
Bu zammın gerekçesi, senin kayınpederin Tayyip Erdoğan Başbakan iken ve elektrik santralleri ile elektrik dağıtım şirketlerini havuzcu işadamlarına devrederken yaptığı büyük dış borçlanma hatasını kapatmak için midir? Devletin elektrik santralleri ile dağıtım hatlarının özelleştirilmesi üzerinden yüksek faizli dış borçlanmaya giderek Türkiye dış finans kurtlarına vahşice soyduruldu, bunun hesabını da yine en iyi sen yaparsın. Enerji Bakanısın. Bütün veriler elinin altında, bu hesabı ancak sen çıkarırsın.

* * *

Milli damat Berat!
Bu millet seni okuttu.
Bekliyor senden İzahat!
Elektriğe zam yapılınca bütün milletin elektrik faturalarında sinsice yerleştirilmiş TRT payı da 53 milyon TL artarak 854 milyon liraya ulaştı. Milletin elektrik faturası üzerinden 854 milyon TL vergi alınıp, TRT’de tamamına yakını senin partinin ve kayınpederinin ve senin gibi bakan olanların yakınlarının yerleştirildiği yandaşlara yüksek maaşlar ödeniyor.
Milli damat Berat!
Söyle!
Nerede hak, nerede adalet!