Sosyete “damat skandalını” konuşuyor.
Tanınmış işadamı Metin Aşık’ın kızı Eda, işadamı sandığı Yasin Erdoğan ile geçtiğimiz ay nişanlanmıştı. Meğer damat adayının isminin bile gerçek olmadığı ortaya çıktı!
Damat adayı dolandırıcıydı!
Sosyete bunu konuşurken AKP kulisleri başka bir damadı konuşuyordu:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı!
Odatv, 28 Temmuz 2016 günü “AKP’lilerin Yazamadığını Odatv Yazıyor” manşetinde şu soruları ortaya atmıştı:
“Ömer Faruk Kavurmacı’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Aydınlı Grup, Cemaat’in finansörlerinden mi? (Damadın ağabeyi Ahmet Sait Kavurmacı’nın Cemaat’e destek mesajları gündeme gelmişti. Ağabey Kavurmacı “Adamsın Akın İpek abimiz, sadece gerçekleri yazdığın BUGÜN’ü herkese tavsiye etme ZAMAN’ıdır, gün Bugündür, haydi Bugün’e abone olmaya...” diye tweet atmıştı!)
Darbe girişimi gecesi Kadir Topbaş’ın ailesi ABD’de miydi?
(Tutuklanan) Hüseyin Avni Mutlu’nun vali olmasında Kadir Topbaş’ın rolü var mıydı?
Kadir Topbaş’ın oğlu Hüseyin Topbaş’ın Pensilvanya’da çiftliği var mı?”
Topbaşlar sorulara yanıt vermedi...
Dün...
Cemaat’in para kaynaklarına yönelik yapılan operasyonda Cacharel, U.S Polo, Piere Cardin ve Becon’ın Türkiye temsilcisi olan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı damat Ömer Faruk Kavurmacı’nın ev ve işyerlerinde arama yapıldı; ve damat gözaltına alındı.
Sanırım...
Sosyete gibi artık siyasal çevreler de damatları açık açık konuşmaya başlayacak!
Amacım...
Eda Aşık ile Kübra Kavurmacı arasında kaba bir analoji yapmak değil.
Şuraya gelmek istiyorum...

Adnan Hoca’dan öğrendi


Fethullah Gülen; yoksul öğrencileri devşirmeyi üstadı Yaşar Tunagür’den öğrendi.
Fethullah Gülen; gazete, radyo, televizyon işine girmeyi Işıkçılar Cemaati’nden öğrendi.
Bilmiyorum. Ama tahminim...
Fethullah Gülen yakışıklı-zengin erkek müritlerini güçlü politikacı-asker-zengin ailelere damat yapmayı Adnan (Oktar) Hoca’dan mı öğrendi?
Anımsayınız...
1980’li yıllarda Adnan Hocacı yakışıklı gençler flörtleriyle basının hep gündemindeydi. (Şimdi, “imanlı kedicikleri” var!)
Fethullah Gülen’in müritlerinin evliliklerine çok önem verdiği sır değildi. Kullandığı mürit damatlarla, kız evlerini kontrol altına alıyordu!
Geçenlerde... Melih Gökçek, Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in “Paralelci” olduğunu söylediğinde yer yerinden oynamıştı!
AKP’nin önemli ağır toplarından birinin damadını da bu köşede yazdım.
Keza Ekrem Dumanlı’nın evliliğini de yazdım.
Geçen hafta bir AKP milletvekili, damat adayının FETÖ yanlısı çıkması üzerine hemen nişanı bozuverdi! Uzatmayacağım...
Bugünler çok hassas ve ben kimseyi yazmak istemiyorum.
Sonuçta... Damatların aileleri nasıl etkilediği 15 Temmuz darbesinde ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri eski Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, damadı Yarbay Hasan Karakuş tarafından darbeye ikna edilmişti!
Geçen gün... Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel’in damadının FETÖ soruşturmasında gözaltına alındığı söylendi ama haber doğru çıkmadı!
Yani... Damat meselesi gündemden düşmüyor.
Görülüyor ki... Fethullah Gülen mürit damatları kullanarak güçlü politikacı-asker-zengin aileleri kontrol altına almakta hayli başarılı olmuştu!
Fakat. Şunu ilk kez öğrendim...

İzdivaç programı


Cemaatin -televizyonlardaki evlilik programları gibi- evlerde izdivaç programı yaptığını bilmiyordum!..
Genelkurmay Güvenlik Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski yakalanınca itirafçı oldu. FETÖ’nün izdivaç yöntemlerine ilişkin verdiği ifade şöyleydi:
“Cemaat (FETÖ) nişanlımı bırakıp evlenmem için 30’un üzerinde birey önerdi. Abilerle görüşürken evlerinde kadınlara ait vesikalık fotoğraflar oluyordu. Onları bana gösterdiler. Boydan resimler de vardı. Fotoğrafı gösterirken kadının kod adını, memleketini, boyunu, kilosunu, sigara içip içmediğini, dini hassasiyetlerini, başının açık-kapalı olup olmadığını ek data olarak veriyorlardı.
Bu şekilde 10 civarında kişiyle görüşmüşlüğüm vardır. Randevuyu abi ayarlıyordu. Birlikte gidiyorduk ve röportaj Cemaat evinde oluyordu. 15 dakika civarında sürüyordu.
Herkes kod adıyla konuşuyordu. Benim kod adım, ‘Salih’ idi.
İzdivaç görüşmesinde kişiler, birbirlerinden bahsediyorlardı. Görüştüklerimin tamamında evlenmeyi ben kabul etmedim. Bir keresinde hekim olan hanım hanımcık birisini getirmişlerdi. Meslek olarak ve fiziken beğenmiştim. Çok duygusaldı ve boşanmıştı, kabul etmedim.”
Yarbay Gökhan Eski izdivaç hakkında daha ayrıntılı bilgiler verdi:
“Görüşmeye her iki taraf abisi ve ablasıyla gelirdi. 15 dakikalık mülâkat sonrası cümbür cemaat diğer bir odada, kendi abisi ve ablasına düşüncesini söylerdi.
İki taraf olumlu ise kapı açık vaziyette erkek ve kadın baş başa 1 saat kadar görüşürdü. O arada pasta-börek ikramı yapılır.
Bu uzun görüşme sonrasında taraflar birbirlerine görünüm bildirmez ve iletişim numarası alamazlardı. Bir hafta beklenirdi.
Abi-abla tarafların görüşlerini alır; olumluysa ikinci mülâkat ayarlanırdı. İki kere ikinci röportaj ayarlandı lakin gitmedim.”
Osmanlı’nın kritik yerlerde görev yapan 23 damat Paşa’sı vardı.
Acaba...
Fethullah Gülen’in önemli ailelere soktuğu kaç damat müridi var?
Hepsi ortaya çıkarılabilir mi? Sanmam! Aksi taktirde AKP dağılır!..
Eminim... Diyecekler ki, “Biz de Eda Aşık gibi kandırıldık, FETÖ mensubu olduğunu bilmiyorduk!”