Yakın tarihin en isabetli ve cesur tespitini Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike kumpasından yargılandığı süreçte, bir gazetecinin sorusuna verdiği şu cevapla yapmıştı:
“Ne şikesi? Memleket elden gidiyor!..”
Eğer 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlerin planladığı iç çatışma başlasaydı, hem bu satırların yazarı hayatta kalamayacak, hem de ülke işgal edilmeye başlanmış olacaktı!..
Çünkü Türkiye’yi Cumhuriyet tarihinin en ağır küresel kıskacına alanlar, bu coğrafya için bizden bayrak istiyorlar!..

* * *

Mösyö diyordu ki:
“Sizin yanlışınız, üniter devlet yapısından kaynaklanıyor! Kendisini Kürt sayan insanlara azınlık hakkı verin. Üniter devlet olayından vazgeçin!..”
Kimdi bu mösyö?
Dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe!..
Kime, hangi tarihte söylüyordu bunları?
Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le, ta 1995 yılında, Çankaya Köşkü’ndeki görüşmelerinde!..

* * *

Peki Demirel bu sözleri nasıl yorumluyordu?
“Avrupa, Türkiye’nin yapamayacağı şeyleri istiyor. Üniter devlet yapısından vazgeçmemizi öneriyorlar. Sonra sıra federasyona gelecek... Daha sonra da parçalanmaya!...”
Devam ediyordu Cumhurbaşkanı:
“PKK’nın bizden istediği ne Kürtçe televizyon, ne okul, ne de dildir. Onun istediği bir tek şey vardır; bayrak!..”
Cumhurbaşkanı sözlerini PKK ile Batı’nın aynı amaçta birleştiğini söyleyerek noktalıyordu!..

* * *

FETÖ kalkışmasıyla, hemen ardından alevlenip Türkiye’nin belirli bir coğrafyasında alan hakimiyeti sağlamayı amaçlayan PKK terörünü yan yana getirdiğinizde, hayata geçirilmeye çalışılan vahim senaryo çok net biçimde ortaya çıkıyor.
Emperyalizm, bölgenin en güçlü üniter devletini bölüp parçalamak ve ülkemizden koparacağı topraklara yeni bir bayrak dikmek istiyor!
Küresel kumpasçılar, iktidarın Kürt açılımıyla Suriye politikasında yaptığı yanlışların bu plan için uygun zemini hazırladığını, ayrıca Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk ve Poyrazköy davalarıyla büyük kan kaybettirdikleri TSK’nın caydırıcı gücünü, FETÖ kalkışmasıyla adeta paralize ettiklerini düşünüyorlar...
Türkiye’yi, Irak, Suriye ve Libya gibi darmadağın etmeyi amaçlıyorlar!

* **

Sözün özüne gelirsek;
Ne yazık ki ufukta çok zor ve acı dolu günler görünüyor.
Bu durumda hepimizin, Büyük Önder Atatürk’ün milli mücadeledeki azmini örnek alarak, Cumhuriyet’e ve birbirimize kenetlenmemiz; “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” dememiz gerekiyor.
Yoksa Aziz Yıldırım’ın söylediği gibi; memleket elden gidiyor!..