Sevgili okuyucularım, yazıma TV8’de yayınlanan ‘Saba ile Oyuna Geldik’ programıyla başlamak istiyorum. Geçtiğimiz akşam izlediğim bölümde büyük bir eğlence vardı. Programa konuk olan ünlü oyuncu Begüm Kütük, esprileri ve güzelliği ile dikkat çekti. Begüm Kütük, iyi bir mankenlik ve sunuculuk dönemi geçirdi. Sonrasında ise birkaç önemli dizi çevirdi. Özcan Deniz ile birlikte son oynadığı dizi ‘Kaderimin Yazıldığı Gün’ ile ekran kariyerinde rol yeteneğiyle büyük ivmeler kazandı. Rotamızı Star TV’de hafta içi her gün haber önü yayınlanan ‘Beni Affet’ dizisine çeviriyoruz. Dizi, ülkemizin her yerinde yıllardır özellikle bayanlar tarafından çok yüksek bir oranla izleniyor. Kendi programımda bu hafta Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı 120 hanelik Çorum Köyü’nde talihli bir ailenin evini yeniliyorduk. Evin 66 yaşındaki teyzesinin, “Ben Star TV’deki Beni Affet’i hiç kaçırmam, işlerimi bu diziye göre hallederim” demesi; hakikaten dizinin uzun yıllardaki büyük başarısının göstergesidir.

* * *

ATV’de salı akşamları yayınlanan, Oktay Kaynarca’nın başrolünde olduğu ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’, çarşamba akşamları TRT 1’de yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ ve perşembeleri Kanal D ekranındaki ‘Kurtlar Vadisi Pusu’yu erkekler hiç kaçırmıyor diyebiliriz. Bu üç dizinin seyircisi neredeyse aynı. 1 Nisan şakası olarak seyirciye bu üç dizi, bir akşam aynı saatte verilse nasıl bir sonuç çıkar, kim birinci olur çok merak ediyorum. Çünkü 3 dizinin de başarıları süper gidiyor. TV8’de ‘İşte Benim Stilim’in bitmesiyle birlikte ‘Fenomen’ programı başlıyor. Öykü Serter’in sunuculuğunda yarışmacılar, iki ayrı evde olacaklar ve konular birbirini takip edecek. Haluk Şirin ve Caner Erdem’in birlikte üstlendiği proje, sezonun sonuna yaklaştığımız şu günlerde yeni bir soluk olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz formatlar ekranlarımızda hep yer tutuyor. Genç nüfusa sahip ülkemizde yeni delikanlılar ve kız yarışmacılarla izleyicimizin tanışması renk hareketliliğini pekiştiriyor.

* * *

Ülkemizin yerel kanalları, izleyicisine ulaşabilmek adına bulunduğu bölgelerde büyük mücadeleler veriyor. Geçtiğimiz gün Uşak’ta karşılaştığım haber emekçisi değerli televizyoncu Yılmaz Ölmez ve Nursel Göçer, Ege Bölgesi’nde yeni açtıkları ‘Egem 1 TV’ hakkında önemli bilgiler verdi. Türksat 4A ve D Smart platformunda yayına başlayacak olan televizyonun sahibi; uzun yıllar Türk televizyonculuğunda ve haber merkezlerinde meşakkatli bir şekilde çalışan Yılmaz Ölmez’dir. 1989 yılından bu yana mesleğe verdiği emekle güzel işler başaran Yılmaz Ölmez ve ‘Egem 1 TV’ ailesine yayın hayatlarında başarılar diliyoruz.