20 Ocak 2009.
Obama yemin etti.
Beyaz Saray’ı resmen devraldı.

*

10 gün sonra...
30 Ocak 2009.
Van münüts patladı.

*

Davos’ta Ortadoğu Barış Modeli adıyla panel düzenlendi, asrın liderimiz “van münüts” dedi, yanında oturan İsrail cumhurbaşkanına “çocukları nasıl öldürdüğünüzü biliyorum, siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diye bağırdı, moderatörün elini ittirdi, “benim için bitmiştir, daha da gelmem Davos’a” diyerek yürüdü gitti.

*

Bush’tan Obama’ya geçişle birlikte, Türkiye’nin yeni rolü belli olmuştu. Bi van münüts... Arap dünyasının yeni Nasır’ı oluvermişti.

*

Hem İsrail’den madalyası vardı, hem de İsrail’e fırça kaydığı için kahraman ilan edilmişti. İstanbul’da “Davos Fatihi” pankartıyla karşılandı.

*

Aslında... Davos programında böyle bir panel yoktu. Sürpriz şekilde programa dahil edilmişti. Peki, bu sürpriz panelin düzenlenmesini kim istemişti? Bizzat asrın liderimizin istediği ortaya çıktı!

*

Türk heyetinin Davos’taki organizasyonunu kim yapıyordu biliyor musunuz? Ahmet Davutoğlu yapıyordu! O zamanlar büyükelçi sıfatı taşıyordu, perde arkasındaydı. İyi iş başarmıştı. Ödüllendirildi. Van münüts’ten üç ay sonra, milletvekili bile olmamasına rağmen, dışişleri bakanı yapıldı!

*

25 gün sonra...
25 Şubat 2009.

*

128 yolcu yedi mürettebatla İstanbul’dan havalanan THY uçağı, Amsterdam’a inişi sırasında pist başındaki tarlaya çakıldı. Üçü pilot dokuz kişi hayatını kaybetti, öbür yolcular enkazdan yürüyerek çıktı.

*

İrtifa cihazı arızalanmıştı. Uçak 594 metre yüksekteyken, arızalı cihaz iki metreye inmiş gibi göstermişti. Otomatik pilot da, iki metredeyiz diye gazı kesmişti. Kaptan pilot müdahale etmeye çalışmıştı ama, aniden gazı kesilen uçak toparlayamamış, gövde üstü yere yapışmıştı.

*

Sonra?
Ekstra tuhaf olaylar yaşandı.

*

Uçağın enkazı balina gibi yatıyor, yaralı yolcular yürüye yürüye çıkmaya çalışıyor, kimse yardıma gitmiyordu. Sağlık ekipleri bile aprona girmiyordu. Çünkü... Uçağın çevresi FBI ajanları tarafından sarılmıştı! Silahlı Amerikalı ajanlar, kuş uçurtmuyor, kimseyi aprona sokmuyordu. Hatta... Schiphol havalimanında görevli bir THY personeli, yaralılara yardım etmek için piste koşmuş, yakasında aprona giriş kartı olmasına rağmen, Amerikalı ajanlar tarafından durdurulmuş, yere yatırılmış, kelepçelenmiş, bir saat boyunca depoda gözaltında tutulmuş, sorgulanmıştı.

*

Yaklaşık bir saat boyunca aprona kimse alınmadı. Neler oluyordu?

*

Bir saat sonra anlaşıldı... Yolcuların sekizi Amerikan vatandaşıydı, Boeing şirketinde çalışıyor görünüyorlardı ama, CIA ajanıydılar!

*

Sekiz ajandan dördü ölmüştü.

*

Türkiye’deki işleri bitmiş, Amsterdam üzerinden Seattle’a gidiyorlardı, dizüstü bilgisayarlarında “askeri sırlar” vardı, “yeni bir radar sistemine ait planları” taşıyorlardı.

*

Hollanda basınına göre... Uçak düşer düşmez, ABD’nin Lahey Büyükelçiliği devreye girmiş, FBI ekipleriyle apronu kapatmıştı. Almanya Frankfurt’tan acilen özel uçak kalkmış, özel bir ekip Amsterdam’a inmiş, Amerikalı yolcuların dizüstü bilgisayarlarına el konulmuştu. Aprona anca bu teslimat bittikten sonra giriş izni verildi, bilgisayarlar teslim edilinceye kadar yaralılara bile müdahale edilemedi. Hollanda savcılığı, kısaca, “bilgisayarlarda gizli askeri bilgiler vardı, ABD’nin iade istemi yerine getirildi” açıklaması yaptı.

*

Kaza mıydı? Yoksa, asıl hedef askeri sırları taşıyan Amerikalılar mıydı? Pilotlar haricinde sadece altı kişi hayatını kaybederken, dördünün bu Amerikalılar olması talihsizlik miydi?

*

Bilemeyiz.
Bildiğimiz şu...
O planlar, Kürecik radar üssü’nün planlarıydı.

*

Büyük Ortadoğu Projesi’nde enteresan işler oluyordu... Bir taraftan Ergenekon, Balyoz, Casusluk iftiralarıyla Türk ordusu imha ediliyor, bir taraftan Arap ülkelerinin kahramanı Davos Fatihi olunuyor, öbür taraftan ABD-İsrail çıkarlarını koruyacak olan radar üssü, Türk topraklarına monte ediliyordu.

*

25 Mayıs 2010.
Hakan Fidan MİT müsteşarı oldu.
Altı gün sonra...
31 Mayıs 2010.
Mavi Marmara basıldı.

*

Basılacağı kesindi.
Bile bile gönderildi.
Bile bile ladesti.

*

32 farklı ülkeden 663 aktivist vardı, kimlik kontrolü yapsan bu kadar denk getiremezsin, sadece Türkler öldürüldü!

*

Davos Fatihi’nin Arap ülkelerindeki itibarı tavan yaptı.

*

Altı sene boyunca... Arap Baharı ayaklarıyla, Tunus, Libya, Mısır, Suriye domino taşları gibiydi. Tunus’ta yönetim değişti, Kaddafi linç edildi, Mısır’da darbe üstüne darbe oldu, Suriye’de iç savaş çıkarıldı, IŞİD icat edildi, bir milyondan fazla müslüman öldü, beş milyondan fazla müslüman mülteci oldu, soğuk savaş hortladı, ABD’yle Rusya namlu namluya geldi, savaş uçağımız düşürüldü, nerede ve nasıl belli değil, Rus savaş uçağını düşürdük, nedeni belli değil.

*

Tüm bunlar yaşanırken... Bir yanda, selamünaleyküm dediği için Müslüman zannedilen Obama vardı, beri yanda Davos Fatihi vardı.

*

Ve 2016.

*

Obama’nın görev süresi bitti.
Şak...
Van münüts sona erdi.

*

Ne tesadüf değil mi?