New Jersey’in Bedminster düzenlenen gaziler gününde konuşan Başkan Trump, yaptığı konuşmada ABD'nin Virginia eyaletinde Konfederasyon Ordusu Komutanlığı yapan Robert E. Lee'nin heykelinin kaldırılmasına karşı düzenlenen protesto gösterileri ve sonrasında yaşananlara değindi.

Trump yaptığı konuşmada, “Biz bir bütünüz ve nefretin öne sürdüğü şeyleri kınamak zorundayız. Amerika'da bu tür bir şiddet hareketlerine yer yok. Birbirinizi sevin, birbirinize saygı duyun. Birlikte buluşalım. Masum insanları koruyalım ve hukuk düzenini yeniden sağlayalım. Bu gerçeği hatırlamak gerekir: bizim için rengi, inancı, dini veya siyasi parti ne olursa olsun önemli değildir. Bizim için ilk önce Amerikalılar vardır. Biz istekli ve güçlüyüz. Charlottesville gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz ve her türlü yardıma hazırız” dedi.

ABD'nin Virginia eyaletinde Konfederasyon Ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planına karşı düzenlenen gösterilerde ırkçı ve karşıt görüşteki iki gurubun karşı karşıya gelmesiyle 1 kişi ölmüş, 13 kişide yaralanmıştı.