FT, Kanal D'de sabah haberlerini sunan İrfan Değirmenci'nin 'hayır' oyu kullanacağını açıklamasıyla işten çıkarıldığını aktardı.

Türkiye'deki medya patronlarının yayın kuruluşlarını uzun yıllardır kendi çıkarları için kullandığını ve yasaların sert olduğunu belirten FT, "Türkiye'de gazeteciler hiçbir zaman tam özgürlüğü tadamadı" ifadesini kullanıyor.

[old_news_related_template title="Özgürlükler Raporu yayınlandı: Türkiye'nin durumu bildiğiniz gibi!" desc="Merkezi ABD'nin başkenti Washington DC'de bulunan ve demokrasi, siyasi özgürlükler ve insan hakları konularında çalışmalar yürüten Freedom House, 'Dünyada Özgürlük 2017' raporunu yayınladı. Raporda Türkiye, 'bir yıl içinde özgürlüklerin en fazla kötüye gittiği ülke' olarak yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/harita2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-ozgurlukler-raporu-yayinlandi-turkiyenin-durumu-bildiginiz-gibi-1653861/"]

FT, Erdoğan karşıtlarının, 16 Nisan'daki anayasa referandumunda 'evet' oyu çıkması halinde manevra alanının daha da daralacağını söylediğine dikkat çekiyor.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana, çoğunluğu Fethullah Gülen hareketi ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle, 150'den fazla yayın organının kapatıldığını hatırlatan FT, bunlar arasında Kürt yayın organları bulunduğunu da yazıyor. 150'den fazla gazetecinin de tutuklu olduğuna dikkat çekiliyor.

AKP'ye ayrılan süre CHP'ninkinin 5 katı


Haberde, 'hayır' kampanyası yürüten Demokrasi için Birlik platformunun 17 televizyonu kapsayan ve 10 gün süren araştırmasına da yer veriliyor.

Mart ayı başında yapılan araştırmaya göre; televizyonlarda AKP'ye ayrılan süre yaklaşık 5 bin dakika iken CHP'ye bin dakika yayın süresi ayrıldı. HDP'ye ayrılan süre is sadece 33 dakika.

FT, hükümetin ekonomi kartını da medya kuruluşlarına karşı kullandığını yazıyor ve Doğan Grubu'na 2009 yılında verilen para cezası hatırlatılıyor. İlk olarak 2,5 milyar dolar olarak açıklanan ceza daha sonra ciddi oranda düşürülmüştü.

Haberde hükümete yakın yayın kuruluşlarında, AKP'yi eleştiren haberlerin yayına verilmediği belirtildikten sonra, bu basın kuruluşlarından birinde çalışan bir gazetecinin sözlerine yer veriliyor: "Önerdiğiniz haberler 2-3 kez reddedildikten sonra siz de bu tarz haberlerle ilgilenmemeye başlıyorsunuz. Yani kendi kendinizi sansürlüyorsunuz."

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın 'hayır' çadırını ziyaretinde içeride konuşulanlar" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Sarıyer Hacıosman Metro İstasyonu çıkışında bulunan 'Hayır' çadırını ziyaret etti. Erdoğan'ın sürpriz bir şekilde gerçekleştirdiği ziyaretteki konuşmaların bir bölümü de cep telefonu kaydına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/erdogan-cadir-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/erdoganin-hayir-cadirini-ziyaretinde-iceride-konusulanlar-1761864/"]

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul Sarıyer'de bir 'hayır' çadırını ziyaret etmiş, burada vatandaşlarla sohbet etmişti. Vatandaşlar Erdoğan'a "Sürekli baskı altında kalıyoruz" deyince Erdoğan, "Sizin lideriniz yalan söylediği süreci, bu yalanlarından dolayı" şeklinde cevap vermişti.

Öte yandan Erdoğan, geçmişte yaptığı birçok konuşmada, Türkiye'deki basın özgürlüğünün pek çok Batı ülkesinden fazla olduğunu savunmuştu.