Kasım 2015'te Paris'te çok sayıda bölgede düzenlenen eşzamanlı saldırılarda en az 134 kişi hayatını kaybetti.

Paris saldırılarında canilerin bir hedefi de Bataclan Konser Salonu'ydu. Bataclan katliamında, iki saldırgan, Eagles of Death Metal topluluğunun konseri için salona gelen müzikseverleri rehin aldı.

Polisin yaptığı baskın sonucunda iki saldırgan öldürüldü ve rehine krizi sona erdi. Baskın, yerel saatle 00:58'de tamamlandı. Polis kaynakları, tiyatroda yaklaşık 100 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Reina saldırısıyla ciddi benzerlik taşıyan bu olayda, failler ölü olarak ele geçirilmiş ve ilk ağızdan bilgi almak mümkün olmamıştı.

Yine Reina katliamıyla benzerlikler taşıyan Orlando saldırısında da eylemi gerçekleştiren terörist Omar Mateen, polis operasyonunda öldürüldü. Olay, “tek kişi tarafından gerçekleştirilen en kanlı saldırı” olarak tarihe geçerken, bu örnekte de birinci ağız konuşturulamadı.

SALDIRGANLAR HEP ÖLDÜRÜLDÜ AMA...


Reina saldırısıyla bire bir benzerlik göstermese de IŞİD'in terör saldırılarında çok büyük oranda failler ölü geçirildi.

Temmuz 2016'da Fransa'nın gözde tatil kenti Nice'te Bastille Günü kutlamaları, emsalsiz bir saldırıya hedef oldu. Beyaz bir kamyon kullanan Muhammed Lahouaiej Buhlel adlı saldırgan, kutlamaların sürdüğü Promenade des Anglais Caddesi'nde kalabalığın arasına dalarak, kan donduran bir katliam yaptı. 84 masum insanın hayatını kaybettiği bu terör saldırısında da fail polisle girdiği çatışma sonucu öldürüldü.

Aralık 2016'da Almanya'nın başkenti Berlin, Nice'te yaşanan katliamın bir benzerine sahne oldu. Pakistan kökenli olduğu belirlenen Anis Amri adlı terörist, Noel için kurulan pazara TIR'la daldı. 12 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin ise yaralandığı saldırının faili, daha sonra İtalya'nın Milano kentinde polis girdiği çatışmada öldürüldü.

BRÜKSEL'DE FAİLLERDEN BİRİ YAKALANDI


Mart 2016'da Belçika'nın başkenti Brüksel, Zaventem Havalimanı ve Maalbeek metro istasyonuna yönelik saldırılarla sarsıldı. Havalimanı katliamı, intihar bombacıları Ibrahim El Bakraoui ile Najim Laachraoui tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde intihar saldırganlarıyla birlikte olduğu görülen Mohamed Abrini ise yakalandı. Ancak Abrini'nin saldırılarda planlayıcı olarak rol aldığı belirtiliyor.

Metro saldırısını ise Khalid El Bakraoui ile Osama Krayem'in gerçekleştirdi. İntihar bombacısı Bakraoui hayatını kaybederken, Krayem ise daha sonra yakalanabildi. Filistin asıllı Krayem, polis sorgusunda Maalbeek'teki ikinci bombacı olduğunu itiraf etti.

Haziran 2016'ta İstanbul'u Atatürk Havalimanı'yla vuran saldırılar da dünyada şok etkisi yaratmıştı. 48 masum insanın hayatına mâl olan bu saldırılarda da üç saldırgan ölü ele geçirilmişti.

10 Aralık'ta Beşiktaş Vodofone Arena stadı yakınlarındaki saldırılar da intihar bombacıları tarafından gerçekleştirildi. Dolayısıyla burada da tetiği çeken eller sorgulanamadı. 103 sivilin hayatını kaybettiği 10 Ekim 2015 Ankara saldırısında da benzer bir tablo yaşanmıştı.