Lise hayatlarına farklı lisede devam etmeye karar veren öğrenciler e-okul sistemi üzerinde lise kontenjanlarını araştırıyor. TEOG için nakil işlemleri için önemli olan kontenjan bilgilerine e-okul üzerinden aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

NAKİL BAŞVURUSU İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI

BOŞ KONTENJANLAR İÇİN e-OKUL BAĞLANTISI

NAKİLDE EN ÖNEMLİ ŞART BOŞ KONTENJAN OLMASI

MEB’in TEOG 2017 için yayımladığı boş kontenjan listelerine hemen yukarıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Söz konusu bağlantıda bulunan tercih listelerinden önce okul tipini seçmeniz gerekiyor. Okul tipini seçtikten sonra alt kısımdan il ve ilçe seçtiğinizde o konumda bulunan seçtiğiniz okul türündeki okulların boş kontenjan durumunu ve taban puanlarını görebilirsiniz. Ayrıca Yabancı Dil, Pansiyon Durumu ve Öğretim Şekli gibi bilgileri de alabilirsiniz. Konum listesinde il seçtikten sonra ilçe için tümü seçeneğini işaretlerseniz o ildeki bütün okulların boş kontenjan ve taban puan bilgilerine erişirsiniz.

BAŞVURULAR DÖNEM DÖNEM 6 EYLÜLE KADAR SÜRECEK

11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması
14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması
28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

10, 11, ve 12. SINIFLAR İÇİN DE NAKİL İŞLEMİ YAPILABİLECEK

Söz konusu sayfadan genel müdürlük menüsündan istediğini okul türüne göre seçim yaptıkran sonra il, ilçe ve okul seçenekleri çıkacak. Burada da önce il ardından ilçe seçtikten sonra okul bölümünde seçtiğiniz konuma göre okullar menüden seçilebilir olacak. Bu işlem ile istediğiniz okulların 10, 11 ve 12. sınıf boş kontenjanlarını görebilirsiniz.