ÖSYM, 2017 LYS ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Beklenen LYS ek tercih sonuçları  ÖSYM sonuç sayfasında ( https://sonuc.osym.gov.tr/) duyuruldu. Hayatlarını şekillendirecek sınava girerek puanları belirlenen öğrenciler, gelecekte yapmak istedikleri mesleklere göre üniversite ek tercihlerini yapmışlardı. İşte ÖSYM sonuç sayfası ve LYS ekl yerleştirme sonuçları.

LYS EK YERLEŞTİRME SONUCU SORGULA!

ÜNİVERSİTELERE EK YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?


Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

ogrenci

LYS İLE KAZANDI, KAYIT YAPTIRAMADI

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku bölümünde görevliyken KHK ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS sonucunda kazandığı aynı üniversiteye internet üzerinden kaydını yaptıramayınca bu kez gerekli belgeleri dilekçe ile okula teslim etti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 Ocak’ta ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS sonuçlarının açıklamasının ardından ihraç edildiği okulun İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. Ancak geçtiğimiz gün E-devlet üzerinden kayıt yapmaya çalışan Yiğiter, ‘kayıt hakkı bulunmadığına’ ilişkin bir notla karşılaşınca, bugün beraberinde CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ile birlikte kayıt yaptırmak için Tandoğan Meydanında bulunan Ankara Üniversitesine geldi. Çok sayıda polis ile özel güvenlik ekipleri okulun önünde önlem aldı.