Eti’nin kurucusu ve Onursal Başkanı Firuz Kanatlı, 85 yaşında Eskişehir’de hayata veda etti. Firuz Kanatlı’nın cenazesi 21 Ekim Cumartesi günü Eskişehir Gümülcine Camii’nde öğle namazını müteakiben Eskişehir Seyit Gazi Yolu Asri mezarlığına defnedilecek.

15834513 Eti’nin kurucusu ve Onursal Başkanı Firuz Kanatlı


1961 yılında Eti’nin temellerini atan Firuz Kanatlı, Türkiye’de unlu mamuller ve çikolata sektörünün gelişimine büyük emek verdi. Firuz Kanatlı, Eskişehir’de kurduğu şirketini sanayici işadamı kimliği, vizyoner yaklaşımı ve teknolojiye verdiği önemle Türkiye’nin lider gıda üreticilerinden biri haline getirdi.

fft16_mf10077948 Firuz Kanatlı'nın Ülker'in kurucusu Sabri Ülker'in vefatı üzerine yayımladığı taziye ilanı.


Bisküvi ve çikolata sektöründe modern makinalarla üretim yapılmasından sayısız ürünün tüketicilere ilk defa sunulmasına kadar pek çok konuda sektöre öncülük etti.

55eb2133f018fbb8f8ad17a6 Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Firuz Kanatlı'nın eşi Gülay Kanatlı'nın cenaze töreninde


Firuz Kanatlı, Eti’nin geliştirdiği bisküvi makinaları ile unlu mamul sektörünün gelişimine büyük katkı sağladı. Hayırseverliği, çalışkanlığı ve mütevazi kişiliği ile tanınan Kanatlı, Eti’nin temellerinin atıldığı Eskişehir ekonomisi ve sosyo-kültürel hayatında büyük rol oynamıştır.

MURAT ÜLKER'DEN TAZİYE MESAJI


Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Firuz Kanatlı'nın vefatının ardından sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Murat Ülker paylaşımında, "Türkiye’nin sayılı müteşebbis sanayici ve işadamlarından Sayın Firuz Kanatlı beyefendi sektörde her zaman örnek oldu. Ülkemizin değerli bir markası olan ETİ’yi kurdu ve yaşattı. Baba dostum Firuz amca, babam ve amcam hep birlikte bir sektörün nasıl gelişeceğini gösteren mümtaz işadamlarıydı. Kendilerini saygıyla anıyor, Allahtan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

dasdasdasd