Garanti Bankası Türkiye'deki 950 şubesini de dijitalleştiriyor. Şubelerde vezne sistemi ortadan kalkıyor. Müşterinin işlemleri banka çalışanının önündeki iPad'den yapılacak. Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil yeni sistemin ayrıntılarını anlattı. Dijital şubelerde ayakta vezne işlemi yapılmayacak. Veznelerden sadece para çekme veya yatırma gibi değil kredi çekme gibi bireysel müşteri hizmetleri de verilebilecek. 70 şube şu an dijitalleşti. Önümüzdeki sene 950 Garanti şubesinin tamamının dijitalleşmesi hedefleniyor.

hayallel21 (Soldan sağa) Cemal Onaran – Hüsnü Erel – Fuat Erbil – Didem Dinçer Başer – Mahmut Akten


Garanti’nin yeni hizmet modelini tanıtmak amacıyla düzenlenen basın buluşmasında konuşan Genel Müdür Fuat Erbil, yeni hizmet modeliyle ilgili bilgiler verdi. Erbil, “Yeni hizmet modeli ile ulaşmak istediğimiz sonuçları şöyle özetleyebilirim. Bu modelde “tek noktada hizmet” yaklaşımıyla donanımlı, birçok alanda hizmet verebilen çalışanlarımızla, müşterimize verdiğimiz hizmetin kalitesini ve hızını artırıyoruz. Bunlarla beraber, mobiliteyi artırıyoruz; sadece şubede değil her yerde hizmet verebiliyoruz.

Ayrıca, tüm iş süreçlerimizi ve operasyonumuzu sadeleştiriyoruz, dijitalleştiriyoruz. Temel stratejimizin önemli bir bileşeni olan çalışanlarımız da, sahip olduğu yetkinlikler ve artan donanımlarıyla projenin önemli bir parçası ve tamamlayıcısı. Garanti olarak bizi çok heyecanlandıran yeni hizmet modelimizin tüm müşterilerimiz, Garantililer ve sektörümüz için değer yaratmasını diliyorum.” diye konuştu.

'ÇOK BÜYÜK BİR DEĞİŞİMİ İFADE EDİYOR'


Garanti Bankası’nın Teknoloji ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel ise “Yeni hizmet modeliyle ilgili detayları aktaran Hüsnü Erel, “Yeni hizmet modeliyle birlikte, ‘müşteri neredeyse orada hizmet’ prensibiyle müşterimize gerek şubede, gerek dijital kanallarda veya proaktif olarak gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle, tek noktadan hızlı ve kaliteli bir şekilde hizmet vereceğiz. 5,6 milyon kullanıcın aktif olarak kullandığı dijital kanallarımızı artık şubelerimizdeki müşterilerimize de daha iyi anlatmak, kolaylıklarını göstermek için dijital yönlendirme sorumlularımız bulunuyor. Ayrıca, çalışanlarımızın müşterilerimize her yerde hizmet verebilmeleri için tablet bankacılığında önemli geliştirmeler yaptık. Bu sayede müşterilerimiz artık işlemlerinin sonunda sayfalarca doküman imzalamak yerine, şubede bulunan tabletler üzerinden veya kendi cep telefonlarından internet bankacılığı ortamına giriş yaparak onay sürecini hızlı ve kolayca tamamlayabilecek. Proje kapsamında şubelerimizde banko düzeni kalkarken, her müşterimizin tek noktadan oturarak hizmet alacağı bir yapı oluşturduk. Dijitalleşmenin getirdiği hız ve kolaylıkların şubelerimizde de en üst seviyede yaşanacağı yeni hizmet modelinin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

'6-8 AY ÖNCEYE GÖRE DAĞLAR KADAR FARK VAR'


Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil ABD vize kriziyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Konunun iyi niyet kapsamında çözülmesi hususunda karar alındı. Kararların biraz sert olduğunu söylemek gerekiyor. Kalıcı negatif etkisi olacağını düşünmüyorum piyasalar üzerinde. Umudumuz bir an önce durumun çözülmesi yönünde. Dün tarafların tepkisi sertti. Bugün daha yumuşak açıklamalar gördük” diye konuştu.  Türkiye'nin son 2-3 yıldır sürekli zor sınavlardan geçtiğini ifade eden Erbil, “6-8 ay önceki durumumuzla şimdiki durumumuz arasında dağlar kadar fark var iyileşme anlamında. Şoklara dayanıklıyız. 12 milyar dolar döviz dolar likiditemiz var” diye konuştu.

'ÖDEMELERDE SORU İŞARETLERİ VARDI'


Üçüncü çeyrekte Türkiye'nin yüzde 8.2 büyümesini beklediklerini anlatan Erbil, Kredi Garanti Fonu ile ekonomide beklenen canlanmanın gerçekleştiğini söyledi. Erbil, “Benim gördüğüm KGF kapsamında kullandırılan krediler doğru yerlere gidiyor. Geri ödemeler başladı. Kullanım limitlerinin geri dönüşleri konusunda soru işaretleri vardı” diye konuştu.

'BASİRETLİ TÜCCARIZ'


Erbil yüzde 2'lik artırılan kurumlar vergisinin Garanti Bankası'nın kârından 150 milyon TL civarında bir fark yaratacağını belirtirken, “Kurumlar vergisinin artması sürpriz oldu. Basiretli tüccar olarak vergimizi her zaman ödüyoruz ve ödemeye hazırız. Devlet böyle karar vermiş ise biz de gerekeni yapacağız” dedi.

'FERİT BEY'İN AYRILDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'


Doğuş Holding'in Garanti Bankası'ndan çıkışının ardından Ferit Şahenk'in bankadaki pozisyonu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erbil, “Ferit Bey'in ayrıldığını düşünmüyorum. Kendisi bizim onursal başkanımız olarak devam ediyor. Kopması gibi bir şey yok. Toplantılarımıza geliyor. Ayhan Şahenk'ten beri Garanti'yi Garanti yapan değerlere devam ediyoruz” ifadesini kullandı.