26 Ocak 2015 tarihinde görevine başlayan KOSGEB Genel Müdürü Recep Biçer bugün itibariyle görevinden ayrıldı. Biçer KOSGEB Genel Müdürlüğü'ne getirilmeden önce Milli Piyango Genel Müdürü görevini yürütüyordu.

KURUM İÇİNDEN BİRİLERİ Mİ GELİYOR?


Biçer'in ardından KOSGEB'in başına kimin geçeceği merak ediliyor. KOSGEB'de aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeninin de olduğu 13 daire başkanı bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeğeni Recep Ali Erdoğan Kobi Finansman Dairesi Başkanlığı görevini yürütüyor. Kulislerde kurum içinden bir kişinin KOSGEB'in başına geçebileceği konuşuluyor.

SİSTEMDE ARIZA YAŞANMIŞTI


KOSGEB'in 50 bin TL'ye kadar sıfır faizli kredi başvurusu toplama dönemi büyük aksaklıklar içinde geçmişti. Vatandaşların önemli bir bölümü internet üzerinden sisteme erişmek de sıkıntı yaşamıştı. Söz konusu dönemde KOSGEB eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

RECEP BİÇER KİMDİR?


1967 yılında Ankara'da doğan Biçer Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.  1990 yılında Maliye Bakanlığı Stajyer Muhasebat Kontrolörü olarak göreve başladı. 1994-2004 yılları arasında Baş Kontrolörlüğe kadar yükseldi. Ardandan 1996-1998 yılları arasında Northeastern University'de İktisat Politikası ve Planlama Dalında Lisans üstü eğitim gördü. 2002 – 2003 yıllarında kısa süreli olarak Sağlık Bakanı ve Maliye Bakanı Danışmanlığını yürüttü. 2004 – 2006 yılları arasında Muhasebat Genel Müdürlüğünde Kamu Hesapları, Bilgi İşlem Uygulamaları/Projeleri ile Avrupa Birliği Projelerinden sorumlu Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2006 – 2007 yılları arasında İslam Konferansı Teşkilatında İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olarak çalıştı. 2007 Kasım – 2015 Ocak arasında Milli Piyango İdaresi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Evli ve üç çocuk babası olan Biçer İngilizce ve Arapça biliyor.