Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın hükümetin ikinci zam teklifi hakkında yaptığı açıklamda, "Bugün ifade edilen 3.5+3.5 2019 için 4+5 teklifi elimize kalem veriyor içine mürekkep koymuyor. Bu teklifin kalemi verdiği gibi mürekkebi vermesi gerektiği açık. Teklif adaletin kapısını aralıyor kalkınmanın kapısını aralamıyor." dedi. İşte Yalçın'ın açıklamalarından satırbaşları:

3+3 şeklinde ilk teklife heyet olarak bütün hizmet kollarımızla birlikte kapalıyız kartonu açarak tepkimizi ortaya koyduk.

Takvim adım adım işledi. İlerleyen süreç hizmet kolu tekliflerinin disipline edilmesini gelen tekliflerin müzakere edilmesini getirdi. Yorucu bir süreç zaman dar bugün itibariyle sürecin noktalanması gerekiyordu. Kamuda çok fazla sorun var. 3.2 milyon memur 1.9 milyon emekli, bu süreç takip ediliyor. Bu 4. dönem toplu sözleşmede de bir kez daha ifade etme fırsatı buludğumuz şey kamu sorun çözmek yerine sorun üretiyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... Milyonlarca memurun beklediği teklif açıklanıyor" desc="Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu hükümetin memurlara yaptığı ikinci zam teklifini açıkladı. Yeni teklif 2018 için 3.5+3.5 2019 için 4+5 oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sur-sondakika-58.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-milyonlarca-memurun-bekledigi-teklif-aciklaniyor-1982677/"]

Toplantılar işlevsel hale gelmeli. Bütün sorunlar toplu sözleşme masasına yükleniyor. 4688'in tadil edilmesi gerekiyor. Bu mekanizmaların yeniden ele alınmasına ihtiyaç var.

3.5+3.5 2018 için 2019 için 3.5+3.5 mesajlarla ifade edildi. Basın üzerinden verilen mesaja bize mesaj değil rakam lazım diyerek tepki gösterdik. Bugün ifade edilen 3.5+3.5 2019 için 4+5 teklifi elimize kalem veriyor içine mürekkep koymuyor. Bu teklifin kalemi verdiği gibi mürekkebi vermesi gerektiği açık. Teklif adaletin kapısını aralıyor kalkınmanın kapısını aralamıyor.

Biz bir çağrıda bulunduk. Komisyonlarımızın bir araya geldiği en geniş istişari toplantımızdan bize zammı enflasyon canavarı vermesin. Zammı toplu sözleşme masası versin. Çağrımız karşılık bulmuştur. Canavar değil milletin adamı versin kısmı henüz karşılık bulmamıştır. Bir adım bekliyoruz. Biz de bir adım atacağız.

Kamuoyuna ayrıca bir teklif sunacağız. Toplu sözleşmenin altında olmayı bu anlamda çok doğru bulmuyoruz. 1-2 puan altına imza atacağımızı bu anlamda kamu işveren heyeti de düşünmesin. 2 yıldan bugüne Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılar var. Sorunlar var. Riskler var. Küresel operasyonlara maruz kalıyor. 15 Temmuz gibi onun için de hiç tereddüt etmeksiniz maliyet hesabı yapmaksınız ilk tepki veren kuruluş olduğumuz takdiridir toplumun.

Türkiye'nin mevcut durumunu analiz eden kitleyiz. Onun için biz ne istediğimizi ne söylediğimizi anlatmakta güçlük çekmedik şimdiye kadar. Tekliflerimizle bütçenin verilerini Türkiye'nin gerçeklerini bir noktaya yaklaşıyoruz.

Bir noktada konuşmamız için henüz süre var. Bu süreyi kamu işveren heyeti iyi değerlendirmeli. Biz kamu görevlilerinin mutluluğunu ülkenin huzurunu önemsiyoruz. Üzüm yemek amacımız. Bağcı dövmek değil. Biz bu ülkenin sevdalısıyız.

Bu ülkeye zarar verecek bir şey tarafımızdan arzulanmaz. Bizi hakeme zorlamak gibi bir seçenek önümüze dayatılmayacaktır diye umuyoruz. Bütün bu çerçevede değerlendirmemizi yapıp. Uzlaşma eşiği ile hem kamuoyuna hem işverene ifade edeceğiz. Konfederasyon ile istişare yapıldıktan sonra.

Memur-Sen Hükümet'in zam teklifine cevabını saat 17.30'da verecek.