İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'nü harekete geçiren olay bir kamu bankasından yapılan başvuruyla ortaya çıktı. Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre; banka yetkililerinin 'ölü hesap' olarak adlandırdığı
hareketsiz hesaplarda, işlem yoğunluğunu tespit etmesi üzerine durum polise intikal ettirildi ve soruşturma başlatıldı. Araştırmalarda 'ölü hesaplar'dan sahte kimliklerle para çeken 3 şüpheliye ulaşıldı.

Şüpheliler ifadesinde kendilerini Görkem K. isimli bir kişinin tuttuğunu belirtti. Bunun üzerine Görkem K. yakalandı ama mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

DUBLÖR KULLANMIŞLAR!


Polis işin peşini bırakmadı ve soruşturma genişletildi. Çalışmalarda ölü hesaplardan para çeken çetenin liderinin Taner Ö. olduğu tespit edildi. Taner Ö'nün kamu bankasının Ankara Genel Müdürlüğünde görevli Sadık D. isimli bir kişi ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Sadık D.'nin çeteye ölü hesap ve kişi bilgilerini verdiği belirlendi. Taner Ö.'nün bu bilgileri kullanarak hesabı bulunan müşterinin 'dublörlerini' bulmak için
Görkem K.'yı görevlendirdiği ortaya çıktı. Görkem K.'nın bulduğu kişilere sahte kimlik düzenlediği ve bu kişilerin İstanbul'daki çok sayıda bankaya giderek sahte kimliklerle çektikleri anlaşıldı.

DUBLÖRLER DE BULUNDU


Polislerin çalışması sonucu dublörler tek tek tespit edildi. Aramalarda Kadir T. isimli kişinin bu yöntemle 1 milyon 600 bin TL, Güler. İ isimli kişinin de 1 milyon TL çektiği tespit edildi. Dublörlerin yaptıkları işlem karşılığında 2-3 bin dolar aldıkları ve çektikleri parayı Görkem K.'ya teslim ettikleri belirlendi.

tanerLÜKS İÇİNDE YAŞIYORLAR


Paraların çete lideri Taner Ö'ye teslim edildiği belirlenirken, çete liderinin lüks içerisinde yaşadığı belirlendi. Araştırmalarda Taner Ö.'nün son 2 ay içerisinde 2 lüks daire ve 1 de lüks araç aldığı ortaya çıktı. Polisin operasyonunda; çete lideri Taner Ö. bankacı Sadık D. dublör olarak kullanılan Raşit Ö., Kadir T., Güler İ. ve Sami Ö. gözaltına alındı. Çetenin önemli isimlerinden Görkem K.  ise henüz bulunamadı. Adliyeye sevk edilen 6 kişi de tutuklandı.