Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar krizini görüşmek üzere hafta sonu Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'ı kapsayan bir geziye çıktı. Ancak Erdoğan'ın Körfez turunun ilk durağı olan Suudi Arabistan'da, Suudiler'in yaptığı bir protokol uygulaması dikkat çekti.

FOTO:İHA - Kral bu kez havalimanına gelmedi... FOTO:İHA - Kral bu kez havalimanına gelmedi...


Sadece 5 ay önce, Şubat'ta Suudi Arabistan'a ziyaretinde Erdoğan'ın uçağının kapısında karşılayan Suudi Kralı Selman, bu kez aprona gelmedi.  Kral Selman, Erdoğan'ı Cidde Uluslararası Havaalanında, terminal binasının içinde karşılamayı tercih etti. Erdoğan'ı apronda Mekke Valisi Prens Halid El Faysal başkanlığında bir heyet karşıladı.

FOTO:İHA FOTO:İHA

ŞUBAT AYINDA UÇAĞIN MERDİVENLERİNE KADAR GELMİŞTİ


Kral Selman, Şubat ayında Erdoğan'ın yaptığı ziyarette kendisini uçağın kapısına kadar gelerek karşılamıştı. Suudi Kralı, kısa bir süre önce ülkesini ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump'ı da yine uçağın merdivenlerinde selamlamıştı.  Ancak Erdoğan'ın bu ziyaretinde Suudi Kral'ın havaalanına kadar gelmesi, ancak aprona inmemesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Emirlik Terminali'ne gelişinde, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed El-Cabir Es-Sabah tarafından böyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Emirlik Terminali'ne gelişinde, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed El-Cabir Es-Sabah tarafından böyle karşılandı.

KRİZDE TÜRKİYE KATAR'IN YANINDA DURDU


Kral'ın verdiği bu protokol mesajının, Türkiye'nin Katar krizinde Katar Emiri'nin yanında durmasıyla bağlantılı olabileceği yorumları yapıldı. Katar'ın İran'la iyi ilişkileri ve başta Müslüman Kardeşler olmak üzere, terör örgütlerine verdiği destek nedeniyle Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez ülkeleri ile arası açılmış, Suudiler, BAE ve diğer Körfez ülkeleriyle birlikte Katar'a ambargo uygulamaya başlamışlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Katar krizinde Katar Emiri El Thani'nin yanında durmayı tercih etmiş, konuşmalarında Suudiler ve diğer Körfez ülkelerine ambargoyu bitirmeleri çağrısında bulunmuştu.

ERDOĞAN KATAR'DA


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, buradaki ziyaretinin ardından Katar'a geçti.

Katar’a gelen Erdoğan, havaalanında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani tarafından karşılandı.