Duruşmada, sanık ve avukatların “Bu dava FETÖ kumpasıdır. Bizi gözaltına alan ve yargılayanlar FETÖ üyesi oldukları için ya hapiste ya da kaçak durumdalar. Bu davada derhal beraat kararı verilmelidir” dedi.

“GEREKÇELİ KARAR İÇİN 8 AY BEKLEMEYECEĞİZ”


Bunun üzerine mahkeme Başkanı Metin Tamirci de davayı bitirmek istediklerini belirtti. Başkan Tamirci, kapatılan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Ergenekon davasının gerekçeli kararının 8 ay sonra vermesini hatırlatarak “Biz davayı bitirdiğimiz zaman gerekçeli kararı da açıklayacağız. 8 ay beklemeyeceğiz. Gelecek duruşma inşallah karar için toplanacağız” dedi.

Yargıtay kararını hatırlatan başkan Tamirci, “Bizde derhal karar vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BENİ EŞKIYA DEĞİL DEVLET SOYDU”


Duruşmada söz alan sanık İbrahim Özcan, bu dava ile hayatların karartıldığını, ailelerin dağıldığını söyleyerek, Beni eşkıyalar değil devlet soydu. Beni o dönem devletin savcısı, hakimi ve polisi olan FETÖ’cüler soydu. İşimi batırdı, hayatımı kararttı” dedi.

“LEVENT ERSÖZ YASADAN DEĞİL FETÖ’DEN KAÇMIŞTIR”


Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün avukatı müvekkilinin sahte kimlikle ameliyat olmaya çalışırken gözaltına alınması olayını hatırlatarak, “Müvekkilim yasadan değil Fetullahçı Terör Örgütünden kaçmıştır. Şu an Ankara’da tedavi görmektedir. Talimatla ifadesinin alınmasını istiyoruz” dedi.

KUMPASÇI POLİSLERİN İTİRAFI KAMERA KAYITLARINDA


Sanıklardan Mustafa Dönmez, kendisinde bulunduğu iddia edilen krokiye ilişkin söyleyecekleri olduğunu belirterek, mahkeme heyetine Ankara Zir Vadisi aramaları sırasında çekilen 3 dakikalık görüntüyü sundu. Görüntülerin Ergenekon davası sırasında mahkemelerden kaçırıldığını söyleyen Dönmez “Bu görüntüleri 7 yıl sakladılar. Ben bu CD’yi Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldım” dedi. Mahkeme başkanı dosyaya giren görüntüleri duruşmada izletti. İzletilen görüntülerde arama yapan polislerden birinin, “Görüntülerdeki sesleri silin” talimatı verdiği duyuluyor.

“KUMPASÇI POLİSLER DERS NOTLARIMIN BOŞ SAYFALARINA KROKİ EKLEMİŞLER”


Sanık Dönmez daha sonra mahkeme heyetinin bulunduğu kürsünün önüne giderek “delil” diye sunulan “belgeleri” göstererek, “Önünüzdeki ajanda benim doktora yaptığım ders notlarımdır. Sayfalardaki boş kalan yerlere kroki eklemesi yapmışlar” ifadelerini kullandı. Mustafa Dönmez, Zir Vadisi’ndeki mühimmatların gazeteye sarılı halde bulunduklarını da anımsatarak “Mühimmatları üzerinde tarih olan gazeteye sarmışlar. Bu kadar salak insanlar bunlar. O tarihte ben Askeri cezaevindeydim” dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 26 Nisan’a erteledi.